Marina Geli destaca que un 30% dels càncers a Catalunya es poden prevenir

La consellera destaca que és necessari un canvi d'hàbits, la vacunació i la detecció precoç

'El càncer avui ja té esperança', ha ressaltat la consellera de Salut. Coincidint amb la celebració del Dia Mundial contra el Càncer, Marina Geli ha recordat que la taxa de mortalitat anual per aquestes malalties continua davallant. 'Hem avançat ràpidament i, a Catalunya, la mortalitat per càncer ha baixat en un 1,01% en el cas de les dones en un any, i en un 0,29% en el dels homes', ha declarat la consellera.

En aquest darrer grup, els càncers més freqüents són els de pròstata, pulmó i colorectal. En el cas de les dones, ho són els de mama i el colorectal. Amb motiu del Dia Mundial del Càncer, el Departament de Salut ha posat aquest 2010 l'incís en la prevenció. Per això, el lema escollit per aquest 4 de febrer és 'El càncer també es pot prevenir'.

'A Catalunya, vull recalcar que un 30% dels càncers es prevenen', ha dit la consellera. Deixar de fumar, beure alcohol de manera moderada, practicar activitat física o seguir una dieta equilibrada són un dels puntals de lluita contra els càncers. I en casos com els del papil•loma humà o el càncer de mama, la vacunació i la detecció precoç permeten prevenir i atacar a temps les malalties.
  • La consellera de Salut, Marina Geli, destaca que un 30% dels càncers a Catalunya es prevenen