La Bisbal decideix suspendre el mercat setmanal fins acabar l'estat d'alarma

Fins ara obrien les parades de fruita i verdura

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà ha pres la determinació de tancar definitivament la totalitat del mercat setmanal al municipi. Fins ara es permetia tenir obertes les parades de fruita i verdura però de manera preventiva el consistori ha decretat avui anul·lar-lo fins al cessament de l’actual estat d’alarma.

El mercat setmanal de la Bisbal d’Empordà que se celebra cada divendres al nucli antic del municipi comporta la massificació de certes zones habilitades, així com persones procedents d’altres municipis propers. Aquestes aglomeracions dificultarien les mesures de distanciament social preventives i, vistes les circumstàncies de la crisi del coronavirus, el consistori ha optat per la suspensió, per tal d’evitar riscos de propagació innecessaris. «Hi ha una àmplia oferta d’establiments de grans dimensions i de proximitat, i els comerços de la Bisbal d’Empordà poden seguir abastint la ciutadania», ha explicat l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès. «Suspenent el mercat setmanal evitem aglomeracions i sotmetre el municipi a més possibles riscos de propagació del coronavirus», ha afegit.

La situació d’excepcionalitat i emergència provocada pel Covid-19 i l’impacte dels seus efectes a la Bisbal d’Empordà incideixen directament en la prestació de serveis i l’activitat municipal. En aquest sentit, l’Ajuntament de la Bisbal ha anat prenent mesures preventives per protegir la salut i la seguretat de la ciutadania, ha decretat serveis mínims al consistori, ha ajornat el cobrament dels proper impostos municipals i, alhora, ha interromput els terminis administratius municipals.