Els Amics de les Arts cataloguen amb èxit les seves millors 'espècies' amb el públic gironí

La presentació de 'Espècies per Catalogar' va sonar acompanyada dels clàssics del quartet que continuen entusiasmant

  • La Bed & Banda (bateria, baix i secció de vents) és ja una peça indestriable de la majoria d'actuacions dels 'Amics' © Anna Brujats
    La Bed & Banda (bateria, baix i secció de vents) és ja una peça indestriable de la majoria d'actuacions dels 'Amics' © Anna Brujats
  • Els Amics de les Arts durant la seva actuació d'ahir al festival L'Actuari de Cassà de la Selva © Anna Brujats
    Els Amics de les Arts durant la seva actuació d'ahir al festival L'Actuari de Cassà de la Selva © Anna Brujats
La primera actuació de Els Amics de les Arts a la demarcació de Girona va satisfer amb èxit les demandes del públic més fidel. Impacients a primera hora i entregats a mesura que avançava l'actuació. Aquesta va ser l'actitud de les prop de mil persones que van decidir anar a escoltar com sona en directe el cinquè treball del grup. Tan bon punt els protagonistes de la nit van irrompre a l'escenari els espectadors es van deixar captivar per les fantasies que relaten les seves cançons. D'entrada, el públic ja marcava el "tempo" del compàs 3x4 de 'Carnaval', que va esdevenir una demostració del nivell i de la qualitat del nou àlbum.

L'escenari es feia petit als peus d'Els Amics de les Arts, que tema rere tema desprenien més energia. l és que gaudien de les possibilitats que ofereix no tocar en un teatre, que darrerament s'ha convertit en el plató per excèl·lència de les seves actuacions. 'Bed&Breakfast' i 'Tren Transsiberià' van seduir el públic a ballar al ritme que marcaven els quatre protagonistes. I és que aquest primer desembarcament per terres gironines es va convertir, tal i com diu la banda, en un complet "rocket bolo", amb el públic de peu en una actuació molt dinàmica, adornada per les intervencions i la xerrera dels quatre amics.

Una atrevida aposta pels nous temes va consolidar una primera part de concert molt emotiva; amb un afany de trobar una màquina capaç d'esborrar els records ('Ciència i ficció'), entre 'Miracles', o rebent notícies d'un fill a 'Louisiana o els camps de cotó'. Mica en mica però, Els Amics de les Arts van anar desgranant clàssics que no fallen, entre els quals en destaca 'L'Home que treballa fent de gos', que el públic va cantar a ple pulmó. I és que segurament, aquest home i la seva professió han estat claus per conduir el grup fins a la cúpula de l'èxit. Precisament, en aquest nou àlbum presenten la història d'un doblador ('L'home que dobla en Bruce Willis') i de cares al futur, ja van assegurar ahir que la intenció és crear una trilogia d'homes treballadors.

El matrimoni Arnolfini va servir per posar punt i final a l'actuació i per canviar el rumb del vaixell, aquest cop cap a Mataró, que aquesta nit acollirà un nou concert. El desembarcament a la demarcació de Girona i la primera presa de contacte amb els gironins deixava satisfet al quartet, i evidentment al públic, que a la sortida no parava de repetir-se "sonen molt millor en directe". D'aquesta manera doncs, 'Mousieur Cousteau' i el seu seguici sortien triomfants de la nit. No obstant això, els més incondicionals hi van trobar a faltar alguns temes i van reclamar amb insistència, però sense èxit, '4-3-3' i 'Les meves ex i tu'.

La parada a Cassà de la Selva era un prova de foc per Els Amics de les Arts, però especialment per en Joan-Enric Barceló i l'Eduard Costa, de Vidreres (La Selva) i Banyoles (Pla de l'Estany), respectivament. Els nervis d'estrenar-se prop de "casa" es van traduir en més exigència i com a resultat, molta satisfacció. I satisfacció també, per als taloners del quartet; Acousters, que una hora abans havien presentat amb molt bona nota el seu darrer treball; Darrere la porta.

(*Aquest article ha estat realitzat per una estudiant en pràctiques de la UPF)