Els Amics de les Arts presenten el seu últim disc a les comarques gironines

El quartet porta 'Espècies per Catalogar' aquest divendres a Cassà de la Selva en el marc del Festival l’Actuari

"Promoure la cultura catalana a través de les arts escèniques i desenvolupar l'esperit creatiu i solidari". Aquest és l'objectiu del tercer festival de música, teatre i animació al carrer de Cassà de la Selva. L'Actuari d'enguany consta de dues parts diferenciades: una primera fase de concerts al Polivalent de Cassà durant aquest mes de març, i una segona el mes de juliol, en forma de concurs d'espectacles infantils.

Maria del Mar Bonet i Manel Camp van ser els encarregats de donar el tret de sortida al festival amb 'Blaus de l'Ànima', el passat dia 3 de març. Aquest divendres (23.00h) és el torn d'Els Amics de les Arts que després d'un any lluny dels escenaris irrompen amb força amb el seu últim disc, Espècies per Catalogar. El grup comença una nova gira de presentacions, amb el record de 'Bed & Breakfast' (Disc d'Or amb més de 30.000 còpies venudes) que els va col·locar al punt més alt de l'escenari musical, guanyant-se un lloc dins l'anomenat nou pop català. 

'Espècies per Catalogar' és el resultat d'un llarg període de gestació i es manté fidel a la identitat de la banda, que no perd les característiques inicials tot i adquirir l'estatus de promeses del pop català. Un disc més madur i reflexiu, però que continua amb la voluntat d'oferir una música meditada i molt treballada, tant pel que fa a la lletra com a la base instrumental.  Després de Catalonautes, Roulotte Polar, Castafiore Cabaret i Bed & Breakfast, les cançons d'Espècies per Catalogar reflecteixen temàtiques semblants a les dels anteriors treballs i segueixen parlant amb tota naturalitat de la vida quotidiana, d'amor i de desamor.

L'esperada presentació dels nous èxits d'Els Amics de les Arts anirà precedida per l'actuació (21:30h) del grup gironí Acousters, que estrena el seu primer disc, 'Darrere la porta'... Un treball finançat a partir del web de micromecenatge Verkami i que surt a la venta en format CD aquest dijous 22 de març. Els cincs amics que formen Acousters expliquen a través de les seves cançons, sentiments personals que tradueixen en converses més o menys íntimes, en un to proper i desenfadat. Debuten a L'Actuari després de guanyar l'Argila Pop, el concurs per a la promoció de música de creació pròpia de Quart, i arriben també, com a semifinalistes del Sona9.

Les actuacions d'Els Amics de les Arts i d'Acousters contribuiran a promocionar la música i la cultura, tal i com proclama un dels principals objectius de l'Actuari. Així doncs, els seus noms podran afegir-se als d'altres artistes que han passat en les darreres edicions per aquest festival com Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien o Quarts de Quatre. Ara per ara, de les 1.400 entrades que hi ha a la venta, prop d'unes 900 persones ja les han adquirides per "ser part de la tripulació" aquest divendres al Polivalent de Cassà.

Les entrades que encara queden disponibles es poden adquirir a través del web de Panda Artist Management.

(*Aquest article ha estat realitzat per una estudiant en pràctiques de la UPF)