Les pluges redueixen al mínim el risc d'incendis a Catalunya

Les precipitacions han caigut arreu del territori de forma abundant

Entre dimarts i dijous d'aquesta setmana, les precipitacions han caigut a tot Catalunya i han estat abundants a la majoria de comarques, especialment al Pirineu i Prepirineu, així com en punts del prelitoral. Concretament, entre dimarts i dimecres les precipitacions van ser especialment abundants a la meitat sud del país i puntualment van superar als 100 mm al massís del Port, a les muntanyes de Prades i en alguns punts del Camp de Tarragona, concretament de la comarca del Baix Camp.

Tota aquesta aigua ha remullat bé el territori i s'ha reduït al mínim el risc d'incendis. Tot i això, el director de Medi Natural es mostra prudent perquè les precipitacions continuen sent necessàries durant la primavera per evitar que a l'estiu es torni a disparar al màxim el risc d'incendis. En contra del que és habitual, Catalunya ha patit una desena d'incendis forestals el març.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, ja no plourà aquest divendres a Catalunya i es torna a instal·lar l'anticicló. Però el paisatge, sobretot a les muntanyes del Pirinue, ha quedat molt nevat, fins a nivells poc habituals a l'inici de primavera.