La Guàrdia Urbana de Figueres sanciona 29 vianants que van ignorar el confinament

També es van denunciar a una quinzena de conductors

La Guàrdia Urbana de Figueres (Alt Empordà) ha intensificat els controls per verificar el compliment de les mesures decretades per l’estat d’alarma.

En aquests moments es realitzen controls a vehicles a diversos punts i també en establiments. En el dia d’ahir, en aplicació del reial decret pel qual s’estableix l’estat de l’arma, la Guàrdia Urbana va identificar a 283 persones, va controlar 180 vehicles dels quals quinze conductors van resultar denunciats per infracció als preceptes del reial decret pel qual es declara l’estat d’alarma.
 
Pel que fa als vianants, la Guàrdia Urbana va denunciar a 29 persones per no respectar les limitacions establertes a l’article 7 del reial decret pel qual es declara l’estat d’alarma.

Finalment, es va procedir a denunciar un establiment per no respectar la prohibició d’obertura.
 
Totes aquestes infraccions es tramiten en aplicació de la Llei Orgànica de protecció de la seguretat ciutadana i poden comportar multes dels 100 als 600.000 euros.

El vicealcalde i regidor de Protecció Civil, Pere Casellas explica que "hem de garantir que es compleixi el confinament i que només se surti si és imprescindible. Cal que tots ens quedem a casa i la Guàrdia Urbana vetllarà per tal que es compleixin les mesures decretades davant l’episodi de crisi del covid-19".