Salvador Sunyer diu que el Premi Max donarà al Temporada Alta 'més visibilitat' a l'estat espanyol

"Em fa il·lusió", però "els premis has d'intentar no creure-te'ls perquè sinó el resultat sempre és negatiu"

El director del Temporada Alta ha recalcat que una de les coses que han començat a fer en els darrers anys i hauran de fer més en el futur és "intentar que programadors internacionals vegin els de fora", però també els artistes d'aquí i això ajudi a que els espectacles" catalans "surtin després també a fora sabent que el teatre no és una cosa que viatgi fàcilment". "Exportar obres de teatre no és com exportar botifarres", ha bromejat.

Ha considerat que no hi ha una clau per aconseguir l'èxit, sinó "una barreja de moltes coses, de com han col·laborat els artistes, com han estat còmplices aquests anys, com el públic ha anat seguint i ha jugat riscos al veure espectacles estrangers i estrenes" i el treball de les institucions i les empreses. "Aquest cúmul de moltes coses han fet que el festival funcioni raonablement bé", ha remarcat.

Sunyer ha remarcat que els objectius de Temporada Alta fa 20 anys no tenen res a veure amb els objectius que hi ha ara. "Se semblen com un ou i una castanya. Quan es va fer Temporada Alta fa 20 anys no era un festival, sinó una programació de quatre espectacles amb el nom: 'Quatre espectacles divertidíssims'", ha apuntat. Per Sunyer, "ara en canvi segons la crítica és el més important a Espanya". El director ha dit que espera que l'any 2022 tampoc s'assembli amb el que és ara el festival. "Ara ens toca dibuixar aquest futur sabent que venim del quasi res i que som poca cosa en aquest moment", ha ressaltat.

Festival 2012, igual de llarg amb menys espectacles

Sunyer ha recordat que en la pròxima temporada el pressupost baixarà un 30% i ha apuntat que "les institucions d'aquí han dit que aguanten bé. Ara ens toca pensar què farem", ha dit. De fet, creu que el que facin aquest any dibuixarà el que ha de ser el futur del Temporada Alta. "Aquest any el festival serà igual de llarg i serà més prim amb menys espectacles", ha afirmat. Ha explicat que volen fer el que es fa amb un arbre quan té moltes branques: "Podar-lo perquè durant la temporada següent els fruits siguin una mica més grossos". Tot i això, ha reconegut que és "optimista enmig de tanta misèria general".

El director del festival no ha pogut avançar res de la programació ja que encara no hi ha res tancat ni signat ja que estan pendents de conèixer el pressupost.