El Temporada Alta obté el Premi Max de Noves Tendències 2012

Salvador Sunyer rebrà el guardó el 30 d'abril al Teatro Circo Price Madrid

  • Els premiats Operetta van omplir el Teatre Municipal en cada funció
    Els premiats Operetta van omplir el Teatre Municipal en cada funció
  • El Torneig de Dramatúrgia Catalana va ser una de les novetats de la passada edició
    El Torneig de Dramatúrgia Catalana va ser una de les novetats de la passada edició
  • Russian Red va actuar dins el marc del festival
    Russian Red va actuar dins el marc del festival
  • Una escena de Fràgil Equilibri, estrenada al Temporada Alta de l'any passat
    Una escena de Fràgil Equilibri, estrenada al Temporada Alta de l'any passat
El Premi Max de Noves Tendències és una de les quatre estatuetes que lliuren per designació directa en la quinzena edició d'aquests guardons, juntament amb el Premi Iberoamericà, el Premi de la Crítica i el Premi d'Honor. En anys anteriors, han obtingut el Premi Max de Noves Tendències: Certamen Coreogràfic de Madrid (2011); Pep Bou (2010); Festival Escena Contemporània (2009); Caos Editorial (2008); La Fundición (2007); Teatro Pradillo (2006); Teatro de los Sentidos (2005); Teatro del Común (2004); Sala Yago (2003); Federació d'Espais Teatrals Independents de la Comunitat Valenciana (2002); Marcel.lí Antúnez per Afasia (2001); Sala Mirador (2000); Sala Beckett (1999), i Rodrigo García (1998).

Temporada Alta coprodueix diversos espectacles que s'estrenen durant el festival i en propicia l'exhibició internacional. D'aquesta forma, l'aposta per la programació de grans noms de l'escena internacional es complementa amb la voluntat de ser una plataforma de presentació de nous talents en les Arts Escèniques nacionals.

Temporada Alta té també una programació d'espectacles de gèneres diversos com teatre, dansa, música, circ i nous formats que s'hi uneixen activitats paral·leles com cinema, cursos, conferències, laboratoris d'investigació escènica o arts multimèdia.

És un festival de referència per la seva fórmula de gestió, promogut des de la iniciativa privada, amb el suport de l'administració pública, i de finançament, ja que integra el sector privat, amb un club de mecenatge teatral propi, i pel fet de ser una plataforma de presentació i exhibició de les propostes més innovadores en les Arts Escèniques. Artistes com Jan Fabre, Angélica Liddell, Carles Santos, Krystian Lupa, Sidi Larbi Cherkaoui i Maria Pagés, Claudio Tolcachir, Baró d'Evel, Alain Platel o Christoph Marthaler hi han presentat les seves produccions. Està gestionat i promogut per Bitò Produccions, coorganitzador del festival juntament amb la Generalitat, els ajuntaments de Girona i Salt i la Diputació de Girona. A més a més, compta amb la participació del Ministeri de Cultura i l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM).

Així mateix, el Festival de Tardor de Catalunya és l'aparador de companyies que basen el seu treball en l'experimentació en formats com ara el circ ('Les 7 Doigts de la Main'; Canadà), la creació teatral ('Lagartijas Tiradas al Sol'; Mèxic) o la dansa ('Peeping Tom'; Bèlgica). També s'hi exhibeixen els resultats de laboratoris d'investigació escènica, com el que en aquesta darrera edició ha dirigit Àlex Rigola, organitzat per El Canal - Centre d'Arts Escèniques Salt/Girona.

Un guardó per premiar el talent dels artistes

Els Premis Max estan organitzats per la Societat d'Autors i Editors i la Fundació Autor i és un dels majors reconeixements de les Arts Escèniques del país. El jurat el formen els mateixos professionals del sector, que trien, d'entre els seus companys, els guanyadors. El guardó va néixer per estimular i premiar el talent dels artistes i professionals de les Arts Escèniques, com a homòlegs dels guardons Molière a França, els Olivier a la Gran Bretanya o els Tony a Broadway.

Hi concorren tots els espectacles estrenats o en gira durant la temporada anterior, i els autors, traductors, adaptadors, compositors, arranjadors, directors, coreògrafs, escenògrafs, figurinistes, productors, actors i ballarins que n'han format part. A més de les 23 categories a concurs. L'organització també atorga quatre premis de designació directa: el Noves Tendències, l'Iberoamericà, el Premi d'Honor i el de la Crítica.