El Consell Comarcal del Ripollès es dóna de baixa de dues entitats per ajustar el pressupost

El president assegura que cal destinar els recursos a allò "realment necessari com els serveis socials o l'assistència als municipis"

Durant el ple celebrat aquest dimarts al vespre, l'oposició (PSC i ERV) va entendre la necessitat d'ajust pressupostari, però no la baixa d'aquestes tres entitats i va demanar una reconsideració de la separació de l'Associació de Rutes del Romànic, punt que finalment es va deixar sobre la taula. Pel que fa a la separació del Consorci de l'Alta Garrotxa, el PSC va votar en contra i ERC es va abstenir. D'altra banda, PSC i ERC es van abstenir en la decisió de prescindir de l'Eurodistricte.

Rovira va recordar que "vénen temps difícils" i va parlar de la rebaixa per part de la Diputació de Girona d'un 15% del fons de cooperació que reben els consells, que es tradueix en uns 30.000 euros menys dels previstos. Fet que, segons Rovira, "ens obligarà a ajustar encara més també el nostre pressupost".

El ple del Consell Comarcal també va aprovar els Estatuts del Patronat del Museu Etnogràfic de Ripoll, la creació de la Comissió Comarcal de Protecció Civil del Ripollès i l'actualització del Pla d¡assistència i suport en matèria de protecció civil (PAS).