Blanes suspèn la zona blava mentre duri l'estat d'alarma

També retira la neteja dels dimarts a la Plantera i tanca el cementiri

L’Ajuntament de Blanes (Selva) ha implementat avui dilluns noves mesures que contribueixin a facilitar a la ciutadania el compliment de les mesures que s’inclouen al decret de l'estat d'alarma per coronavirus. En aquest sentit, durant la reunió mantinguda aquest matí pels membres del gabinet tècnic assessor i posteriors trobades amb altres tècnics municipals, s’han adoptat diverses accions.

Una d’elles és, de comú acord amb l’empresa concessionària per a l’explotació de les zones blaves d’aparcament, alliberar-ne el pagament temporalment, mentre duri l’excepcionalitat de l’actual situació. Això significa que, per interès general, les zones d’estacionament a l’aire lliure que són de pagament queden exemptes fins a nova ordre.

Durant l’hivern –és a dir: durant tot l’any- hi ha un total de 419 places de zona blava de pagament, majoritàriament situades al centre del municipi, així com a l’àmbit comprès entre els barris de Mas Enlaire, El Control-Horta de la Perla i Els Pavos. A aquest nombre se n’hi afegeixen 1.034 places més coincidint amb l’època estival, i corresponen al Passeig de S’Abanell, Cala Bona i altres indrets del centre de la vila.

Sense neteja dels dimarts a La Plantera

Amb l’objectiu de facilitar que la ciutadania no hagi de moure’s dels seus domicilis si no és absolutament necessari, també s’ha adoptat una altra mesura que es circumscriu al barri de La Plantera. En aquest veïnat fa uns anys que es va introduir un operatiu especial de neteja que es fa cada dimarts al matí, entre les 10 i les 11. Es tracta d’una neteja mecànica que requereix que no es pugui estacionar el vehicle a la via pública tots els dimarts en aquest horari.

Això provoca que, en cas que algun veí tingui el seu vehicle, ha de treure’l abans que comenci l’operatiu de neteja, i esperar que hagi finalitzat per poder-lo tornar a aparcar. Justament per aquest motiu, per evitar-ho, s’ha suspès l’operatiu i s’ha informat la ciutadania a través de cartells informatius, havent-se tapat també els senyals de trànsit que indiquen que no es pot estacionar els dimarts de 10 a 11 h a l’Avinguda Catalunya.

Per últim, també s’ha informat des de l’Ajuntament de Blanes sobre diverses mesures adoptades en relació al Cementiri Municipal. La més destacada és que romandrà tancat al públic, llevat d’una excepció: per fer serveis d’enterraments, però sense cerimònies. D’altra banda, durant l’enterrament només podran estar presents personal propi del cementiri, personal del transport funerari i un mínim de familiars i/o acompanyants del difunt. Tots ells i elles hauran de mantenir entre sí una distància prudencial de seguretat.