La Policia Local de Platja d'Aro denuncia un bar que havia obert malgrat el confinament

El consistori avui ha pres noves mesures davant el coronavirus

La Policia Local de Platja d'Aro ha informat aquest matí que han procedit a denunciar un bar del municipi després que aquest ha decidit obrir les seves portes aquest matí malgrat l'estat d'alarma decretat pel govern central.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha pres un nou conjunt de mesures en relació als equipaments i serveis municipals a partir d'avui i de manera indefinida, que s’afegeixen a les dictades anteriorment.

Aquestes fan referència al tancament al públic de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (Registre d’Entrada i Padró) de la Casa de Vila. Totes les consultes s’hauran de realitzar per telèfon (972 804 204 o bé 972 817 284) o correu electrònic (oac@platjadaro.com) i les gestions via telemàtica a http://ciutada.platjadaro.com/e-tram. En cas de necessitat també podeu contactar amb la Policia Local (972 825 777).

Es garanteixen amb serveis mínims els serveis administratius de l’Ajuntament (però sense atenció directe al públic, només per telèfon i correu electrònic) i de les empreses de serveis Aquàlia (aigua), Enllumenats Costa Brava (enllumenat ) i GBI Serveis (recollida de residus i neteja viària), que adaptaran els recursos humans i materials a la nova situació.

El Registre Civil només tindrà atenció telefònica (972 804 217).

Queden en suspensió els terminis administratius i judicials i en conseqüència hi ha una afectació directa en el funcionament i tramitació dels expedients municipals en marxa i aquells que s’hagin d’iniciar com ara:

Es poden suspendre la prestació d’alguns contractes.

Es suspenen els terminis per resoldre expedients, i no es tindran en compte els propers 15 dies a l’efecte de garantir els drets del ciutadà davant requeriments notificats amb terminis.

En el cas d’haver de realitzar qualsevol petició davant la Corporació i disposar d’un termini normatiu per fer-ho, aquest també es suspèn als efectes de prescripció i caducitat.

·Es paralitza l’inici d’obra pública.
·Queda suspès el servei de Xarxa Bus, però es garanteixen serveis mínims de taxi.
·Es clausuren els parcs de lleure i socialització per a gossos.

Mobilitat

Els ciutadans només podran circular per la via pública, quan sigui imprescindible, per a les següents activitats:

·Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.
·Assistència a instal·lacions sanitàries.
·Desplaçament al lloc de treball per a prestació laboral, professional o empresarial.
·Assistència i cura de menors, gent gran, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
·Desplaçament a entitats financeres.
·Per causa de força major o per situació de necessitat.
·Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa degudament justificada.

Es permetrà la circulació de vehicles particulars per les vies d’ús públic per a la realització de les anteriors activitats o per al repostatge en gasolineres o estacions de servei.

Tota persona que contravingui aquestes disposicions serà objecte de denúncia pels agents de l’autoritat.