Ciclistes, corredors i turistes desafien el confinament a la ciutat de Girona

Poden ser objecte de sancions de fins a 600.000 euros

  • Un grup de turistes passejant per la Rambla, aquest matí. M.Estarriola
    Un grup de turistes passejant per la Rambla, aquest matí
    Fotos: M.Estarriola
  • Una família passejant pel Pont de Pedra, aquest matí. M.Estarriola
    Una família passejant pel Pont de Pedra, aquest matí
    Fotos: M.Estarriola

La ciutat de Girona s'ha llevat avui en el que representa el primer dia d'aplicació de l'estat d'alarma decretat ahir a la nit pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per a fer front al coronavirus. Les noves mesures de confinament, més restrictives del que hi havia imposat fins ara, no han buidat del tot els carrers de la capital gironina.

Des de primera hora del matí i fins al migdia s'han pogut veure al llarg de tota la ciutat grups de ciclistes que circulaven pels carrers, com també corredors que han ignorat l'ordre de quedar-se a casa. Tampoc s'han privat de passejar pel nucli antic diversos grups de turistes que eren visibles a la Rambla o la catedral. Tots ells desafiaven les possibles multes que poden arribar fins als 600.000 euros en aplicació de la Llei de seguretat ciutadana.

Aquesta preveu sancions d'entre 30.000 i 600.000 en infraccions greus, com ara la celebració d'espectacles públics que estiguin prohibits; de 600 a 30.000 euros en infraccions greus, com ara la desobediència o resistència a l'autoritat; i de 100 a 600 euros en les infraccions lleus.

Passejant el gos i comprant

D'altra banda, pels carrers del centre també s'hi podien veure diverses persones que han sortit a passejar les seves mascotes o bé anaven a comprar a la fleca o d'altres botigues d'alimentació. Aquests casos està permesa la sortida i no serien objecte de sanció.

També s'han apropat nombrosos clients al quiosc situat a una plaça Independència que presentava un aspecte poc habitual amb totes les terrasses i locals de restauració tancats.

Budó reclama més contundència

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest diumenge que el president del govern espanyol ha estat "més contundent" contra les comunitats autònomes que amb el coronavirus.

En una entrevista al programa 'Via Lliure' de Rac1, després que Sánchez hagi explicat les mesures del decret d'estat d'alarma, Budó l'ha acusat d'"ignorar la ciència i l'evidència". La portaveu ha lamentat que Sánchez no hagi atès la petició de la Generalitat de confinar Catalunya i ha assegurat que es perd temps per garantir la salut de la ciutadania. Budó s'ha mostrat preocupada i ha criticat que Sánchez hagi apostat per la "contundència constitucional" i li ha recordat que així no s'aturarà la propagació del virus.