La CUP de Banyoles també insta al seu consistori a la insubmissió fiscal

Presentarà una moció al proper ple en la línia de la que es va aprovar a Girona

La moció de la CUP també demana que s’habilitin els mecanismes necessaris per tal d’ingressar i donar cobertura a aquells ciutadans o empreses banyolines que vulguin pagar els impostos a Catalunya.

La CUP assegura que l’espoli fiscal ha arribat a una “absoluta insostenibilitat” que “posa en perill el futur econòmic català i, amb aquest, el de tots els serveis públics i socials conquerits en els darrers cent anys”.  Bona prova d’això en són, indica la formació, “les actuals retallades pressupostàries de tots aquests serveis, en part probablement originades pel malbaratament dels recursos públics però majoritàriament cimentades en aquest constant espoli fiscal”.

La moció anima la Generalitat a treballar per poder ingressar els impostos a Catalunya ja que “és una mancança greu el fet que l'Agència Tributària de Catalunya no disposa a dia d'avui d'un protocol estandarditzat que faciliti els pagaments dels impostos”. Així, la CUP considera “preferible” que els recursos provinents dels impostos dels veïns de Banyoles “es trobin a mans de la Generalitat de Catalunya, màxim òrgan de govern propi del Principat”.