Degoteig de clients al supermercat d'un Espai Gironès desèrtic

Botigues, bars i restaurants abaixen la persiana seguint les directrius de la Generalitat

Tot i que aquest era el primer dia en què era vigent l'ordre del Govern de tancar les zones comercials no destinades a l'alimentació o productes de primera necessitat, força gent s'ha acostat fins a l'Espai Gironès de Salt pensant que les botigues de roba, els cinemes, els bars i els restaurants estarien oberts.

Els clients s'han trobat tots els comerços tancats a excepció del supermercat i els passadissos i les terrasses dels restaurants desèrtics sense la possibilitat d'accedir-hi perquè estava barrat el pas a la primera planta.

A l'entrada del centre comercial diversos vigilants de seguretat ja advertien als visitants que només estaven oberts els establiments d'alimentació i a l'interior moltes alarmes dels comerços ressonaven en un espai molt difícil de veure buit un dissabte al matí. Les escales mecàniques no funcionaven i una cinta impedia als visitants accedir a la zona on les botigues tenen les persianes abaixades.

En els supermercats el degoteig de clients era constant i molts prestatges, especialment els de fruita, verdura i carn, eren buits. Amb tot, la situació era molt diferent de la que es va viure divendres quan molta gent aprofitant que el centre comercial era obert va omplir els carretons fins dalt davant la perspectiva de mesures restrictives per frenar el coronavirus

Alguns dels compradors d'aquest dissabte duien guants com a mesura preventiva per no contagiar-se i tots ells mantenien les distàncies tant a l'hora de seleccionar els productes com a l'hora de passar per la caixa a pagar. Mentrestant, les dependentes s'afanyaven a reposar els productes esgotats.