Figueres demana col·laboració ciutadana per denunciar els bars i restaurants oberts

La Guàrdia Urbana intenta localitzar els locals que desafien el confinament

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha emès un comunicat on demana a la població la seva col·laboració per tal de conèixer els bars i restaurants de la ciutat que se salten l'ordre de tancament i avui han decidit obrir.

En base a la resolució SLT/737/2020 la Guàrdia Urbana està patrullant per tal de localitzar-los i obligar a que baixin la persiana. Ahir a la nit, els Mossos d'Esquadra ja van actuar en 122 locals d'oci nocturn de la província de Girona que tampoc havien tancat passades les dotze de la matinada.

Amb tot, els veïns de la capital altempordanesa que detectin negocis que no respecten el confinament poden trucar al telèfon 972 51 01 11

Noves actuacions

Ahir Figueres va adoptar noves mesures per frenar el coronavirus. Aquestes es van adoptar en el marc d'una reunió del Comitè de Treball de crisi que va constituïr l'equip de govern. El consistori, seguint les recomanacions de la Generalitat, només mantindrà oberts aquells equipaments que ofereixin serveis bàsics (socials i de salut).

Així, el menjador social i el centre de distribució d'aliments sí que funcionaran, però la resta d'equipaments tanquen. Entre d'altres, totes les instal·lacions esportives (com pavellons, piscina o l'estadi Albert Gurb), la biblioteca Fages de Climent, l'arxiu, l'oficina de turisme i el centre de formació integral Ferran Sunyer (que s'afegeixen al teatre i als museus). Els centres cívics també es clausuren, a excepció del dispensari del Joaquim Xirau.

Per evitar el risc de contagis per la covid-19, el consistori suspèn totes les activitats organitzades o autoritzades per l'Ajuntament, tant en espais tancats com a l'aire lliure. La mesura, a més de la Fira del Bunyol i la Cursa de Sant Josep –que ja es van anunciar ahir- també inclou el mercat setmanal de la roba.

Els casaments, suspesos

El consistori ha anul·lat tots els casaments a l'Ajuntament i també ha limitat la presència d'assistents als funerals que se celebrin al tanatori municipal. La sala, com a màxim, només es podrà omplir fins a un terç del seu aforament.

A més de les restriccions d'horari a l'OMAC, i l'obligació d'anar-hi al matí amb cita prèvia, el consistori també potenciarà el teletreball entre el personal que té fills al seu càrrec. "Podrà acollir-se al teletreball i aplicar-se una flexibilitat horària amb la possibilitat de recuperar les hores no treballades fins a final d'any", diu l'Ajuntament de Figueres en un comunicat.

El consistori explica que es garantirà la presència del personal de "serveis imprescindibles", considerant dins aquesta categoria "aquells que vetllen per la seguretat i els que permeten el funcionament normal d'una administració pública". Per últim, l'Ajuntament també retardarà el cobrament dels rebuts domiciliats de l'IBI fins el 5 de maig.