Comença la reunió del Consell de Ministres que decretarà l'estat d'alarma a tota Espanya

Sánchez va anunciar ahir la mesura sense donar-ne detalls

El Consell de Ministres extraordinari que ha de decretar l'estat d'alarma a tota Espanya a causa del coronavirus ha començat cap a tres quarts d'onze del matí, segons han informat fonts del govern espanyol.
Aquest divendres, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va avançar la mesura en una declaració institucional. Tot i això, no va detallar quines mesures comportarà. La llei preveu la possibilitat de limitar la circulació o la permanència de persones en determinades hores i lloc, requisar temporalment béns o intervenir negocis. També limitar o racionar l'ús de serveis o el consum de productes de primera necessitat.
 
A més de la reunió del Consell de Ministres extraordinari, per aquest dissabte també està prevista una reunió de Sánchez amb els presidents autonòmics per videoconferència, que es farà a partir de les cinc de la tarda.
 
Pel que fa a l'estat d'alarma, la llei preveu la possibilitat de limitar la circulació o la permanència de persones en determinades hores i lloc, requisar temporalment béns o intervenir negocis. També limitar o racionar l'ús de serveis o el consum de productes de primera necessitat.