Blanca Palmada és escollida cap de llista per ERC a Girona

L’Assemblea Local d’Esquerra Girona ha ratificat la proposta de l’Executiva local amb un 92% de vots a favor i cap vot en contra

  • Un moment de l'Assamblea que ha tingut lloc aquest matí © AG
    Un moment de l'Assamblea que ha tingut lloc aquest matí © AG
  • Blanca Palmada és la nova cap de llista d'ERC per Girona © AG
    Blanca Palmada és la nova cap de llista d'ERC per Girona © AG

En un comunicat emès per la formació política, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) assegura que la ciutat de Girona és una de les capitals claus en l’horitzó 2011.  Per aquest motiu, Esquerra ha volgut 'actualitzar i renovar' el seu projecte a la ciutat, 'obrir-lo i contribuir a superar així la desafecció creixent entre els ciutadans i els partits polítics', asseguren.

És per tot això que consideren que Blanca Palmada, 'per la seva experiència de govern i el seu compromís amb el projecte nacional aporta els coneixements i la força que cal per fer-ho realitat', diuen. Alhora, Esquerra reconeix el valor de la feina feta per Cristina Alsina i li agraeix la intensa dedicació en el Grup Municipal al llarg dels darrers set anys, i espera poder incorporar la seva experiència municipal en la nova etapa que s’obre a partir d’ara en el si de la candidatura d’Esquerra al Parlament de Catalunya.

Renovació de la Presidència i l’Executiva local d’Esquerra Girona

L’Assemblea d’aquest matí també ha servit per renovar la presidència i l’Executiva d’Esquerra a la ciutat de Girona. La candidatura presentada per Josep M. Aguirre ha comptat amb el suport de més del 90% de l’assemblea i queda conformada per les següents persones:

Josep M. Aguirre i Font, Presidència
Cristina Alsina i Conesa, portaveu del Grup Municipal d’ERC
Miquel Amorós i March, Secretaria de Finances
Marta Casacuberta i Solà, Secretaria de la Dona
Aniol Fusté i Gual, portaveu de les JERC
Gregori Martínez i Palomé, Secretaria d’Organització
Blanca Palmada i Félez, Secretaria de Política Municipal
Albert Ruhí i Vidal, Secretaria de Programa Electoral
Martí Terés i Bonet, Secretaria d’Imatge i Comunicació
Joaquim Ayats i Bartrina
Lluís Coromines i Mainegra
Miquel Gironès i Abril
Neus Heras i Navarro
Pau Marquès i Turon
Miquel Poch i Clara
Josep Lluís Quintana i Sorrondegi
Jaume Rocabert i Cabruja
Josep Saguer i Ricart

La nova executiva, que continuarà amb la feina d’aquests darrers anys, té com a objectiu obtenir a les eleccions municipals 2011 els millors resultats d’Esquerra a l’Ajuntament de Girona des de la restauració de la democràcia.

Aguirre ha explicat que a l’hora de fitxar aquest l’horitzó 's’han de tenir en compte tres variables significatives des del nostre punt de vista: el cansament d’una part de l’electorat respecte del projecte de ciutat; la manca d’alternatives reals del conjunt de forces polítiques; i la constant pèrdua de vots per part del PSC a Girona que es tradueix en un regidor menys a cada legislatura i que pot acabar plantejant un escenari molt obert a partir del 2011', ha dit.

De la mateixa manera, Aguirre ha aptuntat que 'si volem estar ben situats en un possible escenari obert l’any 2011, la política d’Esquerra a Girona no es pot limitar a la mera gestió de les diferents àrees de govern sinó que és necessari desenvolupar una acció política que vagi més enllà. És necessari, per tant, que s’aportin solucions als problemes plantejats, creant un discurs de ciutat que generi il·lusió i permeti l’acostament dels votants abstencionistes al nostre projecte', apuntava el republicà.

El President de la Secció Local, que renova mandat per dos anys més, ha conclòs que 'ens hem conjurat per superar l’escenari de desafecció i estem segurs que les eleccions municipals 2011 seran un punt d’inflexió en el panorama municipal gironí. No només volem ser claus en la conformació de majories al consistori, sinó que treballarem per exercir el lideratge de la ciutat en la propera dècada', ha reblat.