L'Executiva Local d'ERC a Girona proposa Blanca Palmada com a candidata en el lloc de Cristina Alsina

Palmada podria ser la nova cap de llista per Girona si els militants ho aproven a l'assemblea del 29 de maig

Blanca Palmada és la candidata a les properes Eleccions Municipals de 2011 per la qual ha apostat l'Executiva Local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Girona i que haurà de ser ratificada durant l'assemblea que tindrà lloc el proper 29 de maig a Girona. Palmada substituiria així a Cristina Alsina qui va esdevenir cap de llista per Esquerra el febrer del 2005. A partir d'aleshores ERC va consolidar els 4 regidors a les eleccions municipals del maig de 2007 i va reeditar el govern d'entesa amb la socialista Anna Pagans al capdevant. En declaracions a AraGirona.cat, Alsina ha assegurat ser coneixedora de l'aposta per part de l'Executiva Local i apunta que 'falta ser ratificada per part de la militància' però que en cap cas es presentarà com alternativa a Blanca Palmada, 'i no per falta de ganes', ha dit. La republicana confessa mostrar-se 'il·lusionada' amb finalitzar el projecte iniciat el 2007 per tal de complir amb el compromís adoptat amb els ciutadans a l'inici de la legislatura. 'He treballat pensant que aquest projecte tenia possibilitats de continuar, treballo en un projecte que te futur i, per tant, he treballat i seguiré treballant per uns objectius que van més enllà de 2011', ha reblat Alsina.

Malgrat això, la republicana assegura sentir-se 'recolzada' per ERC i que la seva feina ha estat 'valorada'. 'Sóc la presidenta del Consell Comarcal del Gironès i la meva feina ha estat valorada pel partit però, a nivell local, hi ha un altre proposta', ha dit fent referència a Palmada qui no ha volgut fer declaracions al respecte al assegurar que 'es tracta d'un procés intern que cal debatre amb els militants', ha asseverat. Tanmateix, la candidata  presentada per part de l'Executiva Local ha volgut deixar clar que 'la intenció és respectar la feina feta fins ara i la que encara resta per fer en aquest any de mandat que falta per complir', ha dit.

El perfil

Cristina Alsina es va presentar per primera vegada a les Eleccions Municipals per Girona, en el lloc número 3 de la llista de Francesc Ferrer i Gironès. Va formar part del primer govern de coalició d'esquerres a la ciutat de Girona, assumint la regidoria delegada de l'Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes. Consellera Comarcal de Joventut al Gironès del 2004 al 2007.

El 10 de feber del 2005, Alsina fou proclamada candidata a l'Alcaldia de Girona per Esquerra per l'assemblea local. Esquerra va consolidar els 4 regidors a les eleccions municipals del maig de 2007 i va reeditar el govern d'entesa amb nous mecanismes de govern.

En el nou pacte es va aprovar la redacció del Pla de Mandat 2007-2011 i el Pla d'Inversions pel mandat, que fou aprovat pel Ple.Actualment és responsable de l'àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat. L'any 2009 fou nomenada Presidenta del Consell Comarcal del Gironès.