Banyoles tanca més espais i manté només les parades d'alimentació al mercat

Miquel Noguer recorda que les mesures son per evitar "el contagi del coronavirus”

A partir del pròxim dilluns l’ajuntament centralitzarà totes les consultes a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana i es prioritzaran els canals d’atenció telefònica i virtual per realitzar consultes i tràmits. També es limitarà l'horari d'atenció presencial al públic als matins, de dos quarts de 9 del matí a les 3 de la tarda, i a les tardes romandrà tancada.

També es limitarà a set persones el nombre d’usuaris atesos simultàniament dins la seu física de l’oficina. La resta hauran d’esperar el seu torn fora del recinte. Només s’hi podrà accedir a través de l’entrada principal del consistori, mentre que l’entrada del carrer Pere Alsius quedarà reservada a persones amb mobilitat reduïda. També es restringeix l'atenció ciutadana a l'oficina de l'Àrea de Promoció Econòmica, situada a la Vila Olímpica.

Pel que fa al mercat setmanal tant dels dimecres com del dissabte - i amb l’objectiu de facilitar la compra de productes alimentaris - es mantindran únicament aquelles parades de venda de productes d’alimentació, respectant distància entre unes i altres. També es tancarà al públic l'Oficina de Turisme, seguint les recomanacions del govern de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament de Banyoles ha acordat també mesures de conciliació familiar per a la plantilla del consistori. En aquest sentit, es facilitarà el teletreball als treballadors i treballadores. El consistori garantirà la prestació dels serveis bàsics als ciutadans i recorda que, en el cas del tanatori i les cerimònies religioses, es restringiran les cerimònies a un terç de l’aforament. Pel que fa a la vetlla dels difunts es limitarà als familiars directes.

En el cas de l’Àrea de Benestar Social (que està delegada al Consell Comarcal del Pla de l’Estany) s’atendrà d’urgència, i amb cita prèvia, a tots els serveis i s’oferirà atenció telefònica de les 9 del matí a les 6 de la tarda de dilluns a dijous i el divendres de les 9 del matí a les 3 de la tarda.

De fet, des d'avui ja s'ha suspès l’activitat als serveis educatius i esportius municipals i s'han ajornat les funcions d’arts escèniques per als dos propers caps de setmana. També s’han tancat al públic la Biblioteca Pública Comarcal, els museus de Banyoles i l’Oficina Jove Cal Drac. Així mateix, s’ha cancel·lat l'activitat a la xarxa de casals de barri, tant pel que fa als serveis que presten com a l'ús d’espais per part d’entitats, i s’ha cancel·lat també l’activitat del Casal Cívic de Banyoles. D’altra banda, els actes a la via pública, incloses les visites turístiques guiades, s'han anul·lat.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha recordat que totes aquestes mesures s’han pres amb l’objectiu "d’evitar al màxim el contagi del coronavirus”. També ha demanat “la coresponsabilitat" de tots els veïns i veïnes, especialment als col·lectius vulnerables i a la gent gran que limitin al màxim els seus moviments i, a la resta de la ciutadania, que eviti "desplaçaments innecessaris".