Un incendi a Vilopriu deixa tres hectàrees de pineda i sotabosc cremades

Les flames s'han originat a tres quarts d'onze de la nit d'ahir i s'ha controlat cap a les tres de la matinada d'avui

Els comandaments del foc mantenen que l'incendi segueix controlat i per tant el que cal ara és seguir treballant sobre el terreny, tirant-hi aigua per evitar possibles revifalles. La zona afectada està formada per pinedes i el foc només hauria afectat al sotabosc i una part del tronc dels arbres,sense que hagi arribat a les capçaleres.

L'indret de l'incendi es troba en l'interior dels pinars i només en un punt ha arribat a tocar de la carretera. Es tracta de la carretera GIV-6232, que s'ha hagut de tallar des del quilòmetre zero fins al cinc en els dos sentits de la marxa aquesta matinada per poder extingir les flames.

El foc s'ha controlat amb rapidesa

Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Fermí Pi, el fort vent feia témer el pitjor però assenyala que la rapidesa dels Bombers ha permès controlar-lo de forma ràpida i no ha calgut evacuar a ningú. "Quan m'han avisat del foc, he pensat que pintava malament però l'han controlat ràpid", explica el batlle, que afegeix que la zona afectada són els boscos d'en Muní.


Un incendi el 2011

El setembre de l'any passat, hi va haver també un incendi a aquesta zona que va afectar 5.600 metres quadrats. Concretament a prop del serrat de Santa Maria entre Vilopriu i Camallera. Els forestals van apuntar que podria haver estat provocat perquè hi van veure fins a quatre focus diferents.