Detingut un menor reincident a Figueres per entrar a robar al camp de futbol de Vilatenim

El jove i dos nois més van entrar de matinada a les instal·lacions i van buidar tot el que va poder del bar

El robatori a les instal·lacions del camp de futbol de Vilatenim va tenir lloc aquest dilluns a la matinada. El menor i dos nois més van saltar la tanca exterior del recinte i, un cop a dins, van anar directes cap al bar, situat a la zona on hi ha la segona graderia.

Els lladres van forçar el pany i, per poder-hi entrar, van esberlar una de les portes de vidre del bar. Un cop a dins, van arreplegar tot el que van poder i ho van guardar dins una bossa d'esports. Després, els joves es van asseure còmodament a la graderia a comptar la xavalla que havien agafat de la màquina registradora.

Va ser aleshores quan algunes patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana van arribar al recinte. Un veí que viu a tocar del camp, en sentir la trencadissa de vidres, havia alertat els agents. Els policies, només d'entrar al recinte, van enxampar els tres lladres en plena feina, mentre anaven comptant monedes asseguts a la graderia.

Quan es van adonar de la presència policial, els tres joves van intentar fugir cuita-corrents. Van saltar al terreny de joc i van intentar dispersant-se, anant un per una banda i l'altre per l'altra. Els agents en van poder detenir dos, tot i que el tercer va aconseguir escapolir-se i fer-se fonedís enmig de la foscor de la nit.

Licors, navalles i tovallons de paper

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van veure tot l'enrenou que havien fet al bar i van poder recuperar la bossa d'esport, de color negre, on els lladres havien dipositat el seu particular botí. Al seu interior hi van trobar dues ampolles de licor, deu cartrons de llet, una pilota i unes botes de futbol, un aparell de TDT, un minipimer, rotlles de paper d'alumini, una vintena de llaunes de conserva (musclos, navalles, calamars i escopinyes) i -fins i tot- tovallons de paper.

Pel que fa a la xavalla que estaven comptant, i que estava tota escampada per terra, en total, no hi havia més de 10 euros en efectiu. Tots dos detinguts per aquest robatori són de procedència marroquina. Un dels nois és Abel el A., de 18 anys, amb domicili desconegut i diversos antecedents policials.

L'altre, és un menor de 17 anys veí de Figueres. Precisament, aquest és un vell conegut de la policia, perquè no feia massa dies que també havia arribat a comissaria emmanillat. I és que aquest menor formava part d'una banda que es dedicava a assaltar vianants i que també va cometre tot un reguitzell de robatoris (a clíniques dentals i consultes mèdiques i a les instal·lacions esportives de Figueres, entre d'altres).

Aquest jove, a hores d'ara, encara es troba detingut a la comissaria de Figueres. Els Mossos d'Esquadra estan investigant si també està involucrat en altres robatoris amb violència i intimidació que s'han comès a la ciutat en els darrers dies, abans de passar-lo davant la fiscalia de menors.