Banyoles instal·la nous semàfors acústics per a invidents

S'ha fet una inversió de 15.000 euros

L’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) ha posat en funcionament els nous semàfors acústics per a persones invidents, ubicats a les cruïlles del carrer Llibertat amb el carrer Servites i de l’avinguda dels Països Catalans amb el passeig de la Indústria i el carrer de l’Abat Bonitus. L’actuació ha suposat una inversió de 15.000 euros.

El regidor de Mobilitat, Lluís Costabella, ha destacat que la mesura “té per objectiu adaptar l’accessibilitat d’una de les artèries principals de la ciutat per millorar la mobilitat de tots els veïns i veïnes”.

Amb aquesta actuació, tots els semàfors de les cruïlles del carrer Llibertat i de l’Avinguda Països Catalans incorporen un sistema d’avís auditiu que sona quan la persona invident es troba prop del pas de vianants, després que ja s’havien instal·lat els dispositius sonors als semàfors de les cruïlles del carrer Llibertat amb la plaça Catalunya i la plaça dels Turers i el carrer Canat. El senyal acústic dels semàfors s’activa quan la persona amb discapacitat visual s’apropa al semàfor i rep un senyal que l’avisa de si el semàfor està verd o vermell. El nou sistema funciona a través de bluetooth. La persona ha de tenir una app instal·lada al seu telèfon mòbil o un comandament a distància.

Aquest mecanisme suposa una millora respecte a altres sistemes, en què l’avís auditiu funciona sempre que el semàfor de vianants es posa verd i que havia generat queixes dels veïns.

Properament, està previst incorporar el sistema d’avís auditiu als semàfors de vianants de les cruïlles del passeig Mossèn Constans amb el passeig de la Puda i la carretera de Camós.