Els escolars de Ripoll plantaran 1.200 bulbs de gladiol per embellir la ciutat

Els nens han signat un compromís de fer-lo créixer i tenir-ne cura

D'aquí un mes i mig previsiblement Ripoll viurà un esclat de color gràcies als 1.200 bulbs de gladiol que l'Ajuntament i l'associació Net i Bonic repartirà entre els nens i nenes de totes les escoles de la vila perquè els plantin al jardí o al balcó de casa. Aquest dilluns, una vintena de representants escolars han assistit a la presentació de la campanya 'Net i Bonic' a les dependències de l'Ajuntament on se'ls ha lliurat els primers bulbs -la resta arribaran a les escoles en els propers dies- i on han recollit també els documents que hauran de signar juntament amb els companys de classe en què es comprometen a fer créixer les plantes i a tenir-ne cura.

Des de l'associació, Anna Miguélez, ha explicat que la campanya 'Net i Bonic' va néixer a Ripoll ja fa trenta anys de la mà d'Amós Miguélez -el seu pare- i té per objectiu fomentar la consciència ciutadana cap al civisme i en especial el respecte a l'entorn a través de plantades de flors. L'acció s'emmarca sota el lema: 'El nostre entorn també és la nostra llar, fem-lo més acollidor'.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha explicat que l'acció va en la línia de sensibilitzar la població perquè la ciutat "faci goig" i en què ja s'han engalanat places i s'ha demanat als veïns que col·laborin tot col·locant una flor al seu balcó o al jardí. Amb l'acció que s'ha iniciat aquest dilluns, Munell espera que en unes setmanes Ripoll "faci un espetec de flors".

L'entitat ARP comença a Ripoll la campanya 'Net i Bonic' que s'estendrà al màxim nombre possible de centres escolars de les comarques gironines. L'alcalde de Ripoll acompanyat per alguns dels regidors i representants de la campanya han dut a terme una planta simbòlica a la rotonda de Castelladral.

Als anys vuitanta, l'entitat va liderar una campanya en què van portar a través d'"El Tren dels Gladiols" centenars de flors a París quan la línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà-París penjava d'un fil. Amb aquesta gesta, segons asseguren des de l'associació, es va evitar que la línia caigués en l'oblit i s'hi seguís apostant.