'Les baralles eren contínues, gairebé tot l'edifici havia trucat a la policia'

Els Mossos asseguren que l'home mort a Olot va intentar clavar un matxet a un agent i deia que ningú sortiria del pis

Els fets que es van viure el vespre del dissabte al pis de la víctima no han sorprès els veïns del bloc. Tots coincideixen en assenyalar que la víctima i a la seva parella discutien contínuament i que diversos veïns ja havien trucat amb anterioritat a la policia en sentir crits.

Aquesta va ser l'escena que es va produir un dia més la tarda de dissabte. Uns veïns van alertar els serveis d'emergència en sentir una forta discussió al pis de la parella, als baixos 2. "Sembla que l'havia citat el jutge per la denúncia que li va posar la dona", explica un dels veïns, Eduard Payet, que viu al mateix replà. Aquest veí reconeix que les discussions eren tan fortes que només passant pel replà es podia entendre tot allò que deien. Aquest testimoni, i també altres veïns, sostenen que l'home havia marxat un temps i s'havia endut amb ell el fill de la parella, de quatre anys, a Mataró amb la família de la víctima.

Per això, la dona l'hauria denunciat i el detonant de la discussió de dissabte hauria estat la citació judicial que la víctima, Antonio T. V., acabaria de rebre. "De vegades ell marxava i després es tornaven a reconciliar", explica un altre veí que assegura que l'home era estrany. "No et tornava ni la salutació", explica aquest veí. "Quan vaig veure la policia no em vaig estranyar, sentíem sempre baralles i es veia a venir una cosa d'aquestes", reconeix una altra veïna que viu al segon pis. "Ara, no m'esperava una mort", puntualitza.

L'arma que duia la víctima era un matxet

Quan la policia va rebre l'avís d'una nova discussió, van arribar al pis i es van trobar l'home molt alterat i amb un matxet a la mà. Segons han reconegut els Mossos en un comunicat, l'home va amenaçar els presents dient que ningú sortiria del pis. Eren dos quarts de vuit del vespre i l'home estava armat al costat del fill. Es trobaven al menjador de la casa. Agents de la Policia Local, Mossos i dues ambulàncies van arribar al pis per intentar mediar per aconseguir que l'home es calmés.

Segons la versió policial, l'home -lluny de calmar-se- es va abraonar sobre un agent "amb la clara intenció de clavar-li el matxet". Davant d'això, els Mossos sostenen que l'agent es va veure obligat, "en legítima defensa", a disparar l'home "per tal de salvar la seva vida i protegir la integritat física de tots els presents". El fill de quatre anys estava al pis quan van passar els fets. Els Mossos van explicar inicialment que l'home va morir a l'Hospital d'Olot però la víctima va perdre la vida al seu pis, on el personal sanitari va intentar reanimar-lo. A tocar de la mitjanit, es va fer l'aixecament del cadàver.

La parella vol que "tot quedi aquí"

Aquest matí, la dona de la víctima ha sortit del pis de la mà del seu fill de quatre anys a fer un passeig. "Anem al parc, vull fer vida normal perquè el meu fill no noti res", ha explicat en abandonar el pis. La dona és coneguda perquè treballa en un estanc del barri i anava acompanyada per una altra dona.

"Només vull que tot quedi aquí", ha explicat a preguntes d'alguns periodistes que li ha demanat sobre si considerava que l'actuació dels mossos havia estat desproporcionada. La dona que l'acompanyava també ha confirmat que el detonant de la discussió entre la parella va ser que la víctima havia rebut la citació judicial.