Detingut un guàrdia civil acusat de quedar-se droga dels decomisos que feia a la Jonquera

En l'operatiu també s'ha detingut a un jove de Figueres que comprava la droga als agents

Ja en són tres els agents detinguts per un delicte de tràfic de drogues a la frontera de la Jonquera, amb l'agreujant d'abús de poder i d'aprofitar-se de la seva condició de policia.

La investigació policial va iniciar-se a mitjans del passat mes de novembre, després de realitzar importants decomisos de droga (entre ells 2 quilos de cocaïna), i quan diversos agents de la Guàrdia Civil de la unitat van adonar-se que els acusats actuaven de forma sospitosa. Davant la sospita, van informar als seus superiors i, efectivament, es va comprovar que part de la droga decomissada no havia arribat a la caserna de la Jonquera.

Immediatament va començar una investigació interna i diversos guàrdies civils es van dedicar a controlar els passos dels agents sospitosos, que no feia gaire que havien sortit de l'acadèmia i feia només uns mesos que havien estat destinats en el lloc fiscal de la Jonquera.

Després de constatar la sospita i tenir suficients indicis i proves que inculpaven els sospitosos, efectius de la Guàrdia Civil van enxampar 'in fraganti' als seus companys i posteriorment van ser detinguts.

Els cas no es va donar per tancat, i la mateixa investigació policial els va portar a detenir a un altre guàrdia civil que estava conxorxat amb els dos primers detinguts i a un noi veí de Figueres que comprava la droga als tres agents. Amb aquesta darrera detenció, els investigadors de la Guàrdia Civil consideren que el grup d'agents que aprofitava la seva condició i lloc de treball per traficar amb drogues, ja està desmantellat.

Durant el 2009, l'Institut Armat va decomissar a la frontera de la Jonquera uns 1.000 uilos d'haixix, 3,5 quilos de cocaïna i més de 3 quilos de marihuana.