Maria José Rego, desallotjada: 'La gent està molt espantada, molts han deixat tot el que tenen a casa'

Llagostera es prepara per acollir fins a 200 persones aquesta nit al pavelló

El foc ha agafat desprevinguts bona part dels veïns de la urbanització de Font Bona. Situada enmig de la muntanya, a mesura que han passat les hores el foc s'ha acostat de forma amenaçadora a les cases. Per això, Protecció Civil ha decidit desallotjar la urbanització, on hi ha unes 400 parcel·les, de manera preventiva. Malgrat tot, a la urbanització també hi ha força segones residències i, per això, les darreres xifres oficials situen en 120 persones els desallotjats.

Unes ambulàncies equipades amb megafonia han donat l'avís als veïns quan eren dos quarts de sis de la tarda. "Anaven dient que havíem de marxar que corríem perill", ha relatat una de les veïnes evacuades, Maria José Rego. Aquesta veïna ha marxat corrent de casa, com la majoria dels afectats, que no han tingut temps ni d'agafar pertinences. "Jo només he agafat el gos", explica mentre reconeix que la gent està espantada perquè han hagut de deixar les cases sense temps per agafar res. "Si es crema no sabem què passarà, estem espantats la veritat", reconeix.

"Hem començat a escoltar la policia i hem hagut de marxar, pràcticament no hem agafat res, vaig amb les mans a les butxaques i algun document important", explica un altre veí, Narcís Gibert.

L'Ajuntament de Llagostera ha habilitat el pavelló per acollir fins a 200 persones. "Desgraciadament ja estem acostumats a fer front a emergències, fa just dos anys la gran nevada i ara això", ha lamentat la segona tinent d'alcalde, Montse Vilà. De fet, dos anys després de la nevada aquesta zona -el massís de l'Ardenya- va quedar molt brut amb molts arbres caiguts. Per això, els veïns asseguren que això podia passar. "És un polvorí, i al final ha passat el què tots sabíem que podia passar", es resignen els veïns.

Voluntaris del poble s'han adreçat al pavelló per ajudar en allò que calgui. Molts han ofert casa seva perquè hi vagin a dormir les persones de més edat, infants o veïns malalts. "Hem demostrat una vegada més que som un poble solidari", assegura l'alcalde, Fermí Santamaria que, ajudat del megàfon del cotxe de la policia, intenta tranquil·litzar els veïns que s'han aplegat al pavelló.

L'alcalde ha assegurat que, per la informació que té, no hi ha risc de què les flames arribin fins a les cases i per això demana tranquil·litat als veïns de Font Bona. Tots l'escolten en silenci. Poc després, els demana que s'asseguin a les taules que s'han posat al pavelló perquè els voluntaris i Creu Roja els distribueixin el sopar: entrepans i una mica de caldo calent. També s'han col·locat fins a 40 lliteres per tal que la gent que es queda a dormir pugui dormir.