Sentencien Girona a pagar més de 140.000 euros a l'antiga empresa de la zona blava

El PSC valora els fets com una "mala gestió" de l'equip de govern

El grup socialista a l’Ajuntament de Girona ha lamentat el perjudici que ha suposat per a la ciutat el que consideren una mala gestió al voltant de la concessió de les zones blaves i verdes d’aparcament i que en aquests moments ha portat a que l’Ajuntament hagi estat condemnat per un jutge a pagar 143.070,01 euros a l’empresa Setex Aparki.

En la sentència s’estima parcialment el recurs contenciós-administratiu presentat per Setex pels acords del Ple de l’Ajuntament en relació amb la liquidació del contracte quan aquest no es va renovar després dels primers dos anys de servei. Aquesta fa un recompte del que cadascuna de les dues parts en conflicte ha d’abonar per la resolució final del tema.

La portaveu socialista, Sílvia Paneque, ha recordat que el PSC va ser crític des del primer moment amb l’adjudicació del concurs per la gestió de les zones blaves i verdes a l’empresa Setex perquè no es van incloure clàusules socials, un fet que va suposar la pèrdua del contracte per part d’una altra empresa amb un component social i amb experiència i bona gestió demostrada al llarg de molts anys. A més, ja en aquell moment, l’any 2013, ja hi va haver veus que van advertir que l’oferta que presentava Setex Aparki era inviable. “Efectivament, l’oferta va resultar en certa manera inviable perquè no va ser capaç de donar el servei amb la qualitat requerida i això va provocar que s’hagués de finalitzar el vincle amb l’empresa per les greus deficiències del servei”, ha explicat Paneque.

“En definitiva, des del PSC considerem que el govern municipal ha tingut una gestió pèssima d’aquest tema. No va plantejar bé el concurs i va perjudicar a entitats del tercer sector que no van poder aconseguir el contracte; als conductors gironins, que es van trobar amb el mal servei, i per últim al conjunt dels gironins que hauran de pagar les conseqüències econòmiques que ara indica la sentència”, ha resumit Paneque.