Descobreixen una plantació de marihuana en un garatge de Porqueres valorada en 180.000 euros

S'ha detingut una persona de 60 anys i veïna del municipi

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el dia 4 de març a Porqueres (Pla de l'Estany), un home de 60 anys, de nacionalitat espanyola i veí del municipi com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Efectius d’aquesta comissaria van tenir coneixement a través del patrullatge preventiu que, en una casa situada a la carretera de Camós, a la població de Porqueres, hi podria haver una plantació de marihuana.

El dia 4 de març els mossos es van adreçar fins la casa que tenia dos garatges separats de l’habitatge, dels quals d’un d’ells se’n desprenia una forta olor de marihuana. Paral·lelament havien fet gestions amb l’empresa de subministrament energètic de la finca que va verificar que hi havia anomalies als comptadors.

Mentre feien la inspecció des de l’exterior del garatge, van veure com un home treia el cap per la finestra de la casa. Els agents el van requerir i quan va sortir i aquest va confirmar l’existència de la plantació a l’interior del garatge.

Per la tarda, quan es va fer l’entrada i perquisició a dins s’hi van localitzar uns trenta testos de plantes, sacs de terra, aparells d’aire condicionat, focus, fertilitzants... En total es van localitzar 366 plantes de marihuana i tot el material necessari pel seu creixement i cultiu. Es van intervenir uns 103 quilos en brut de plantes.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga estaria valorada en 180.000 euros aproximadament

El detingut,  que té antecedents, declararà davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, quan aquest el requereixi.