Destinen 8 MEUR per reparar els estralls dels temporals a la dessaladora de Blanes

900.000 euros aniran a reconstruir un mur a la GI-550

El Govern ha aprovat destinar 12,2 milions d'euros (MEUR) per reparar els estralls dels temporals a les comarques gironines i a les Terres de l'Ebre. D'aquest global, el gran gruix se l'emporten els treballs per recuperar la captació d'aigua de mar de la dessaladora de la Tordera a Blanes (Selva). S'hi destinaran 8 MEUR. La planta no funciona d'ençà que el Gloria va malmetre el sistema.
A més, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) invertirà 3,3 MEUR per adequar les lleres de la conca de l'Ebre afectades pels aiguats d'octubre. El Govern també ha aprovat destinar 900.000 euros d'urgència a reparar dues carreteres. Permetran estabilitzar diversos talussos entre Gandesa i Horta de Sant Joan i reconstruir un mur a la GI-550 a Sant Hilari (Selva).
 
El Govern ha aprovat destinar gairebé 8 MEUR per reparar la captació d'aigua de mar de la dessalinitzadora de la Tordera, després dels efectes del temporal Gloria. Els treballs, que farà l'empresa pública ATL, consistiran a reparar i consolidar la captació d'aigua de mar i l'emissari de salmorres, per poder restituir el seu funcionament al més aviat possible. En l'actualitat, el subministrament d'aigua del nord del Maresme i sud de la Selva està garantit mitjançant l'aigua de l'aqüífer de la Tordera i l'aportació d'aigua provinent del sistema ATL.
 
D'altra banda, els treballs a la GI-550 consisteixen en la reconstrucció d'un mur de contenció esllavissat com a conseqüència de les intenses pluges pel temporal Gloria. Arran de l'esllavissada, a l'entorn del quilòmetre 5,6, va quedar tallat el carril de la carretera en sentit Sant Hilari i s'ha instal·lat un semàfor que dona pas alternatiu als vehicles pel carril en sentit Arbúcies.

Els treballs per reparar el mur afectat tindran un termini de previst de 3 mesos. El Govern ha destinat per a aquesta actuació una partida de 425.000 euros.