El sindicat USO arriba a l'Audiència Nacional per aconseguir la nul·litat de l'ERO a Ryanair

La delegada de comunicació creu que els motius que va donar l'empresa no són reals

El sindicat USO ha exigit aquest dimecres al matí la "nul·litat de l'ERO" de Ryanair durant el judici a l'Audiència Nacional. La delegada de comunicació del sindicat, Lídia Arasanz, ha assegurat abans d'entrar que aquest expedient "no té sentit" i per això volen demostrar davant dels tribunals que els motius que l'empresa va al·legar per fer els acomiadaments no són reals.
De fet, Arasanz ha recordat que l'aerolínia incorporarà un avió nou a Santiago de Compostel·la i ha obert una nova base a Viena, fet que desmuntaria el principal motiu. A més, el secretari general d'USO Ryanair, Gustavo Silva, ha afegit que la negociació de l'expedient es va fer "fora del tràmit legal".
 
Ryanair i el sindicat USO s'han vist les cares aquest dimecres al matí a l'Audiència Nacional durant el judici per l'ERO que va fer l'aerolínia irlandesa fa pocs mesos. El sindicat ha recorregut a la justícia per demanar-ne la nul·litat ja que considera que els motius no són suficients com per tirar endavant tots els acomiadaments proposats.

De fet, la companyia al·legava tres motius: el retard a l'hora de rebre nous avions que havien de renovar la flota, l'augment del preu del carburant i el brexit. La delegada de comunicació d'USO, Lídia Arasanz, ha recordat aquest matí a les portes de l'Audiència Nacional que a Santiago de Compostel·la la companyia ja té "un avió nou" i a Viena obriran una nova base. Per això consideren que no es pot justificar el tancament de les Illes Canàries.

Per altra banda, Arasanz ha rebatut que "l'augment de preus del carburant afecta a totes les companyies per igual" i en cap cas s'ha de poder entendre com un motiu per aprovar l'ERO. Per últim, la delegada sindical també ha assegurat que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) no serà tan dura com es preveia, ja que "les empreses tindran uns mesos per adaptar-se".

Per tot això, creuen que l'ERO "no té sentit" i esperen que "el jutge ens doni la raó" a l'hora d'acceptar la nul·litat d'aquest expedient. A més, el secretari general d'USO Ryanair, Gustavo Silva, ha recordat que la negociació per part de l'empresa ha estat "fora del tràmit legal", ja que mai hi va haver una voluntat negociadora real per part de l'aerolínia de baix cost.

Silva ha afirmat que es troben en "una situació d'urgència" ja que hi ha moltes persones amb fills a càrrec que han acabat al carrer. Per això demanen "solucions" com ara la "nul·litat del procés".