Tots per Sant Feliu denuncia que l'alcalde no sanciona el Club Nàutic per interessos personals

L'oposició interposa acció pública davant l'ajuntament i demana recusar Joan Alfons Albó en aquest afer

L'afer que ha portat el grup de TSF a personar-se com a acció pública es remunta a l'abril de l'any passat. Aleshores, faltava un mes per a les eleccions municipals i l'alcalde del municipi era Carles Motas (de TSF). L'equip de govern va obrir un expedient contra el Club Nàutic per una infracció "molt greu" de les normes urbanístiques, després de descobrir que la superfície de les instal·lacions superava la permesa.

En concret, segons un comunicat, durant la construcció de l'edifici, es va superar l'edificabilitat permesa en 300 metres quadrats. Segons recull l'escrit que s'ha fet arribar als mitjans, això es va fer "al marge de la llicència donada en el seu dia i que va comportar, segons un informe dels serveis jurídics del consistori, una situació il·legalitzable".

Amb les eleccions municipals del mes de maig, el consistori guixolenc va canviar de color i va pujar a l'alcaldia Joan Alfons Albó (CiU). Es dóna la circumstància que, quan es va iniciar l'expedient, l'alcalde actual era el president del Club Nàutic.

L'oposició ha denunciat ara que, durant tot aquest temps, no s'ha mogut fitxa en l'afer. Per això, TSF, mitjançant l'advocat Josep López de Lerma (soci del bufet Roca Junyent), ha exercit l'acció pública en el cas.

L'escrit que s'ha entrat a l'Ajuntament critica la "inactivitat dolosa" del batlle i reclama a l'ajuntament que obri "el correlatiu expedient sancionador a què es troba obligat per imperatiu legal" contra el Club Nàutic Sant Feliu. El mateix text sol·licita que, en tot aquest afer, es recusi Joan Alfons Albó "per tenir interès personal en l'assumpte" ja que abans era president del Club i, actualment, n'és soci d'honor.