Una sentència obliga l'Ajuntament de Palafrugell a penjar la bandera espanyola

Un veí que estiueja a Calella va denunciar davant la subdelegació que el consistori només tenia penjada la senyera

Palafrugell penjarà la bandera espanyola a la façana de l'ajuntament després de 20 anys. L'alcalde, Juli Fernàndez, ha assegurat que no tenen "cap més opció" que complir la sentència i ja ha donat ordre per tal que, en els propers dies, la bandera espanyola i també l'europea llueixin a la façana consistorial.

La polèmica entorn la bandera espanyola va iniciar-se l'estiu del 2010 quan un veí que estiueja a la població va entrar una instància a l'ajuntament demanant que pengessin la bandera espanyola. En aquell moment, l'alcalde republicà va comunicar a aquest veí que no tenia la intenció de penjar la bandera. A Palafrugell fa 20 anys que a la façana de l'edifici de l'ajuntament només hi ha penjada la senyera i la bandera del municipi.

Després de rebre aquesta resposta, aquest veí -que té segona residència a Calella- va fer arribar el cas a la subdelegació del Govern a Girona que ho va posar en coneixement de la Justícia. Ara, gairebé dos anys més tard, el Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona ha dictat sentència. La resolució judicial obliga l'ajuntament a complir la llei de 1981 que regula l'ús de la bandera espanyola i d'altres banderes.

El consistori ha conegut la sentència a finals de febrer i l'alcalde ja ha anunciat que penjaran properament tant la bandera espanyola com la d'Europa. El consistori haurà de comprar aquestes banderes perquè no en té.

Palafrugell va ser un dels 20 municipis gironins que Ciutadans va denunciar l'estiu passat davant de la fiscalia per no tenir penjada la bandera espanyola