El monjo de Montserrat P. Bernat Juliol serà el pregoner de la Setmana Santa a Girona

La processó del Sant Enterrament comptarà amb un lleuger canvi de recorregut

La processó del Sant Enterrament serà un any més l’acte principal de la programació de la Setmana Santa a Girona, juntament amb la desfilada dels Manaies. La processó tindrà lloc el Divendres Sant –divendres 10 d’abril-, mentre que els Manaies desfilaran en dos moments: el dimecres 8 d’abril i el divendres 10, abans i durant la processó.

Com cada any, la processó sortirà a les 21 h des de la Catedral, punt on tornarà aproximadament dues hores després. A partir del migdia del divendres es podran veure els passos que formaran part de la processó en una exposició a la plaça de la mateixa Catedral. Com a novetat, aquest any el recorregut passarà pel lateral oest de la plaça de Catalunya, i la façana l’Ajuntament de Girona estarà il·luminada de morat per donar llum i color al pas de la desfilada per la plaça del Vi.

Els Manaies formaran part de la processó i, prèviament, a les 18.30 h, desfilaran per la ciutat per anar a recollir el pendonista d’honor, que enguany és Robert Xifra Anglada. El penó es lliurarà el dimecres 8 d’abril, en una desfilada que sortirà a les 19.30 h des del castrum de Sant Lluc.

“Cal destacar la quantitat de gent que, voluntàriament, forma part de la processó del Sant Enterrament i fa un esforç per tirar endavant aquesta activitat i la resta de propostes de la Setmana Santa a la ciutat”, ha ressaltat el regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas.

La programació d’actes de Setmana Santa començarà amb el pregó inaugural a càrrec del monjo de Montserrat P. Bernat Juliol el 2 d’abril i acabarà amb el concert de la banda La Lira de Vilafamés el dissabte 11 d’abril, a partir de les 12 h, a la plaça de la Independència. En cas de pluja, el concert es faria al Centre Cultural La Mercè.

Els concerts de música sacra a les esglésies del Mercadal i de la Mare de Déu dels Dolors, els viacrucis a la Catedral i al Camí de les Creus, la benedicció de les palmes, l’Exposanta o l’exposició al castrum de Sant Lluc completen les activitats d’aquest any, que van començar a la ciutat el Dimecres de Cendra del 26 de febrer, i que acabaran l’11 d’abril per celebrar la festivitat de la Setmana Santa.

A la presentació de la programació també hi han participat el tresorer de la Junta de Confraries de Setmana Santa, Emiliano Castro; el president de la Confraria de Jesús Crucificat – Manaies de Girona, Narcís Reixach, i el vicepresident de Manaies de Girona, Xavier Cassan.