Jutgen un veí d'Olot acusat d'intentar matar un compatriota a ganivetades

L'acusat admet que va arreplegar un ganivet durant una baralla però diu que li va clavar a l'altre de manera accidental

Els fets que s'han jutjat aquest dijous van tenir lloc el 25 de juny de l'any passat. El processat, Naoufal B., feia dies que acollia un compatriota a casa seva, perquè no tenia lloc on viure. Els dos s'estaven en un habitatge del carrer Sant Bernat d'Olot.

Segons ha explicat l'acusat durant el judici, però, amb la convivència es va adonar que l'altre era un mala peça. El processat ha dit que l'home a qui havia acollit era "un lladre", i que també hi havia dies que consumia droga. Per això, l'acusat va decidir fer-lo fora del pis.

Segons la seva versió, però, quan li va demanar que marxés, l'altre s'ho va prendre molt malament. El va començar a insultar i a amenaçar en ple carrer i, quan els dos van entrar a l'habitatge, els ànims es van encendre.

Naoufal B. ha explicat que s'havien començat a barallar i que, durant la disputa, tots dos homes havien agafat un ganivet. Durant l'estira-i-arronsa, els dos van anar a parar per terra i el ganivet de cuina que portava Naoufal B. es va clavar "accidentalment" a l'esquena del compatriota.

L'acusat ha explicat que no s'havia adonat que l'altre home estava ferit fins que el van trucar els Mossos d'Esquadra. Després, es va presentar a comissaria -on el van detenir- i va acompanyar els agents fins a casa seva, on els va entregar el ganivet.

Emportar-se la roba

Aquesta, però, no és la versió que ha sostingut l'home que va rebre la ganivetada. Segons ha explicat, ell pagava un lloguer a l'acusat per estar-se al pis, però un dia Naoufal B. va decidir fer-lo fora i li va exigir que s'emportés tota la roba que hi tenia.

Quan va anar fins a l'habitatge del carrer Sant Bernat per endur-se'n una primera tongada, la víctima ha explicat que s'havia barallat amb el processat. El detonant de la disputa -segons ell- va ser perquè li va dir a Naoufal B. que hauria de fer alguns viatges, perquè amb una sola vegada no podria emportar-s'ho tot.

Aleshores, la víctima ha explicat que l'altre se li havia acostat per l'esquena, li havia clavat una ganivetada i l'havia amenaçat amb matar-lo. Després de barallar-se, l'home va sortir del pis i un jove menor d'edat que l'esperava al carrer, per ajudar-lo amb la mudança, el va portar amb la bicicleta fins a l'hospital d'Olot.

Dotze anys de presó

Al final del judici, el fiscal ha mantingut la pena que sol·licitava inicialment per al processat. Li imputa un delicte de temptativa d'homicidi i un altre d'amenaces, i demana que se'l condemni a dotze anys de presó. A més, també reclama que Naoufal B. pagui una indemnització global de 2.345 euros al seu compatriota.

La defensa, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, demana l'absolució. De manera alternativa, però, ha qualificat els fets d'un delicte de lesions agreujades i considera que concorre una eximent complerta de legítima defensa.

En cas que el tribunal no estimi cap d'aquests supòsits, l'advocat demana una condemna de nou mesos de presó perquè considera que sí cal estimar les atenuants molt qualificades de confessió i col·laboració amb la justícia. El judici, que s'ha celebrat a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.