Lluís Recoder: 'La situació de l'N-II és desastrosa, és una cosa que no té nom'

El conseller assegura que s'ha de donar un temps a Foment abans de fer noves reivindicacions

La darrera referència de la ministra Pastor sobre l'N-II es va produir el dimecres al Congrés. Pastor va assegurar que estava "compromesa" amb el desdoblament de la carretera però no va avançar cap detall més sobre les previsions del ministeri per desencallar les obres a les comarques gironines.

Aquesta setmana, aquesta carretera ha tornat a ser escenari de dos accidents mortals i el passat mes de febrer cinc persones van morir a Figueres en un xoc frontal entre una furgoneta i un camió. "La situació de l'N-II és desastrosa, és una cosa que no té nom", ha denunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que ha lamentat l'índex de sinistralitat que presenta la carretera i "l'altíssima saturació" de trànsit que registra. "L'índex de sinistralitat ha de fer enrogir la cara a més d'un", ha manifestat.

Recoder ha lamentat que l'anterior executiu aturés obres amb "l'excusa" que no hi havia diners. El conseller ha recordat que el govern socialista va adjudicar altres obres -com les de l'autovia de la plata- que registren sis vegades menys trànsit que l'N-II. "Això clama al cel, no té cap tipus de justificació", ha afirmat el conseller que, segons ha dit, no hi ha cap exemple arreu de l'Estat d'una carretera "tan important" i que, per contra, estigui en tan males condicions.

Malgrat les dures crítiques, el conseller ha dit que el Govern s'ha de mostrar caut i esperar una resposta de la ministra. Recoder ha recordat que al gener va parlar sobre aquestes obres amb la ministra i que, per tant, s'ha de donar "un temps". No obstant això, si no arriba una resposta positiva, Recoder ha dit que caldrà tornar a les reivindicacions.