JxCat demana a l'Estat que arregli les destrosses del Gloria a la Costa Brava abans d'estiu

L'alcalde de Sant Pere Pescador demana "solucions i compensacions" pels ajuntaments afectats

Els diputats i senadors gironins de Junts per Catalunya (JxCat) han demanat al Congrés dels Diputats i al Senat que l'Estat arregli les destrosses del temporal Gloria a les platges, camins de ronda i passejos marítims abans que comenci la temporada turística.
Els quatre representants gironins ho han explicat aquest dilluns al matí en una visita a la platja de Sant Pere Pescador (Alt Empordà). En aquesta visita, la diputada Mariona Illamola ha demanat a Costes que també es prenguin "les mesures necessàries per tal que no es torni a viure un episodi com aquest". Per la seva banda, l'alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa, ha demanat "solucions i compensacions" als municipis afectats pel temporal per les inversions que els ha suposat.
 
Badosa també ha recordat que la pujada del Fluvià va ocasionar l’arribada de residus orgànics a la platja i que des del 2010 el tram del Fluvià fins a l’Armentera és Zona Marítimo Terrestre, per la qual cosa és responsabilitat de Costes de l’Estat el seu manteniment.