Mare Nostrum vol acomiadar 650 treballadors i aquests es manifesten davant la seu de l'entitat

Els sindicats critiquen que la direcció s'aprofiti de la reforma laboral i li reclamen asseure's a negociar

La concentració d'aquest matí a Girona ha congregat una trentena de persones a les portes de l'oficina principal que Caixa Penedès té a la ciutat, situada a l'avinguda Jaume I. Amb banderes, pancartes i xiulets, els treballadors han volgut expressar el seu malestar per la manera com la direcció del BMN vol portar a terme ajustos de plantilla.

Segons denuncien els sindicats, la intenció del banc és acomiadar 650 persones i tancar 120 oficines de la xarxa. La protesta d'aquest matí s'ha fet coincidir amb una aturada de deu minuts a la sucursal de Caixa Penedès, durant la qual el personal ha abandonat l'oficina i s'han tancat els terminals.

El delegat sindical de Comfia-CCOO, Josep Genís Díez, assegura que la direcció es vol aprofitar de la reforma laboral per "tirar pel dret amb els acomiadaments". Fins ara, concreta el delegat, "estàvem immersos en un suposat procés de negociació, però en realitat, ens hem adonat que la directiva feia temps i esperava a què s'aprovés la reforma".

Josep Genís Díez també ha lamentat que, en comptes de "repartir responsabilitats" es carregui tot el pes de l'ajust sobre el personal d'oficines, "el sector més baix de l'escalat de les entitats". El portaveu sindical ha assegurat que l'únic que comportarà això serà "deixar molts timoners i poca gent que remi".

De moment, per dimecres vinent a la mateixa hora, ja hi ha convocada una altra protesta. Si no s'aconsegueix que la directiva faci marxa enrere i s'assegui a negociar, però, Díez ja ha advertit que s'anirà més enllà i que ja es parla de convocar una vaga.