Jutgen dos homes que van intentar vendre cocaïna a un policia local de Salt

Els processats han aportat documentació per demostrar l'arrelament al país i evitar que els expulsin

Cap a les 9 del vespre del 16 d'abril del 2010 un agent de la Policia Local de Salt estava al carrer Major fent tasques de vigilància perquè un veí havia rebut amenaces. En aquell moment, un dels processat, Djedou Edouard Bledou, se li va apropar i li va dir literalment "tens marihuana per vendre? Perquè jo tinc ncoca per vendre". L'agent li va contestar que no tenia herba. L'home, que no sabia que estava parlant amb un policia, va insistir i li va dir que li podia vendre el que necessités perquè vivia molt a prop i que a casa tenia "tot el que volgués".

El policia va fer veure que li interessava comprar 12 grams de cocaïna i van quedar al mateix punt mitja hora més tard. Quan el processat va tornar a aparèixer anava acompanyat del seu soci Lamin Touray. Duien dues paperines que van entregar a l'agent de paisà. La primera, que era més petita, li van dir que era perquè la provés i a la segona era per demostrar que realment duien la cocaïna pactada. Bledou li va dir que Touray duia la resta de la droga a sobre.

En aquell moment van intervenir dos agents que estaven atents a la transacció i els van detenir. En el registre van decomissar la cocaïna i també 550 euros que duien provinent de vendes anteriors de droga. La substància intervinguda van resultar ser 11,103 grams de cocaïna que al mercat negre té un valor de 657,61 euros.

El cas ha arribat aquest dimarts a judici a la secció tercera de l'Audiència de Girona. Els dos homes han reconegut els fets i fiscalia i defenses han arribat a un acord. Inicialment s'enfrontaven a una pena de 3 anys i 4 mesos de presó cadascú per un delicte contra la salut pública. Finalment, han acordat que el condemnin a 2 anys de presó i a pagar cadascun uns 660 euros de multa.

Els advocats dels processats han demanat la suspensió de l'execució de la pena perquè, com que no tenen antecedents, no hagin d'anar a presó. A més, els dos homes han aportat al tribunal documentació per demostrar arrelament al país i evitar que els expulsin perquè no tenen permís de residència.