L'Estat estudia llogar a l'Ajuntament de Torroella els terrenys de Punta Milà i la base militar Loran

El Ministeri de Defensa no acorda la venda del camp de Tir de Quart perquè al·lega que el preu ofert pel consistori és massa baix

La base Loran, situada a l'Estartit, i els terrenys militars de Punta Milà -també dins la població- són dos infraestructures en desús des de fa anys i que l'ajuntament fa temps que en reclama la cessió al ministeri de Defensa. El Ministeri de Defensa havia taxat la base militar Loran en 560.000 euros (inicialment el preu de sortida eren 850.000), un preu que el consistori no està disposat a pagar.

A preguntes del diputat socialista, el ministeri ha reconegut que no hi ha acord amb el consistori pel què fa a la valoració dels terrenys i que estan estudiant alternatives. Concretament, en la resposta parlamentària s'explica que des del ministeri estan estudiant la possibilitat de fer pagar un lloguer al consistori.

Sense acord també a Quart

El ministeri també s'ha referit als terrenys del camp de Tir, a Quart (Gironès). Segons recull la resposta parlamentària, tampoc hi ha acord en el preu que l'ajuntament està disposat a pagar per aquests terrenys. Concretament, el ministeri ha remarcat que la proposta feta per l'ajuntament és "substancialment inferior" a la valoració feta pel ministeri.

Es tracta d'una finca de 45 hectàrees situada enmig d'espai protegit del massís de les Gavarres i l'ajuntament en reclama la cessió per preservar l'espai. Fa 20 anys, el maig del 1992, una dona va morir a les instal·lacions -ja en desús però sense clausurar totalment- en explotar-li un projectil.