Penes de presó per als acusats de disparar-se en un tiroteig davant un bar de Girona

La sentència absol pel delicte d'intent d'homicidi i condemna per amenaces i tinença il·lícita d'armes

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Javier Marca, considera provat que cap a les 10 del vespre del 19 de juny del 2010, 'Plinio' i 'Guasa' -acompanyat d'una altra persona que no han pogut identificar- es van trobar a l'interior del bar 'Punto Sabroso' de Girona. Els homes van començar a discutir i la disputa va anar pujant de to fins que Milton César Casanova va posar una navalla al coll a Narciso Rojas. Rojas va respondre a l'amenaça traient una pistola marca Star.

Llavors, els dos homes van sortir al carrer i Casanova també va treure una arma que no han aconseguit localitzar. "Sense intenció de matar i amb la intenció de continuar amb l'actitud intimidadora va disparar dues vegades", relata la sentència que recull que Rojas -que no té llicència per tenir armes- va disparar però no ho va fer contra l'altre processat. Els projectils van impactar contra dos cotxes que hi havia aparcats i van causar desperfectes de gairebé 500 euros.

En el cas també hi havia imputat un tercer home, cambrer del bar la Farinera de Girona i acusat d'amagar una arma de Narciso Rojas i d'encobrir-lo. La sentència considera que el cambrer, Dionicio Rojas, tenia una arma a la seva taquilla del bar tot i no tenir tampoc permís d'armes. L'arma tenia el número de sèrie esborrat. Tot i això, l'han absolt d'encobriment perquè considera que no ha quedat provat que ocultés la pistola per fer-li un favor a Narciso Rojas i ocultar proves.

Una vegada localitzat Narciso Rojas 'Plinio', la policia va registrar un habitació que tenia llogada en un pis de Girona on van trobar 291,56 grams nets de cocaïna dividida en tres bosses. En una quarta bossa hi tenia 195,8 grams de fenacetina. La sentència ressalta que Rojas tenia intenció de vendre aquesta droga a tercers. Al mercat negre aquesta quantitat de cocaïna està valorada en uns 18.000 euros.

La sentència condemna Narciso Rojas a 5 mesos de presó per un delicte d'amenaces, 1 any de presó per tinença il·lícita d'armes i 3 anys i 2 mesos pel delicte contra la salut pública. L'absolt de la temptativa d'homicidi i li aplica un atenuant de toxicologia i un altre de cooperació amb la justícia.

A Milton César Casanova el condemna a 1 any de presó per un delicte d'amenaces. A Dionicio Rojas el condemna a 1 any per tinença il·lícita d'armes i l'absolt d'encobriment. Els processat hauran de pagar part de les despeses judicials. La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant recurs de cassació davant la sala segona del Tribunal Suprem.