Jutgen dos acusats de disparar-se en un tiroteig davant un bar de Girona

El fiscal també acusa un cambrer del bar 'la Farinera' de Girona per ocultar una de les pistoles

Segons l'acusació pública, el judici ha servit per demostrar que els dos homes, Narciso Rojas àlies 'Plinio' i Milton César Casanova àlies 'Guasa' havien quedat perquè un d'ells reclamava un deute de 800 euros. Van quedar el 19 de juny a les 10 de la nit la bar 'Punto Sabroso' situat al carrer Sant Sebastià de Girona. Un tercer implicat en la disputa, que no ha pogut ser identificat, acompanyava Casanova. Dins el bar, els homes van començar a discutir en to amenaçador i cadascun portava armes per "intimidar l'adversari".

Va ser llavors quan un dels acusats, Milton César Casanova, va treure una navalla que va posar al coll de l'altre jove que, al seu torn, empunyava un revòlver. La disputa entre els homes va anar pujant de to i van sortir corrent al carrer mentre intentaven repel·lir qualsevol agressió però, alhora, mantenien amb l'actitud intimidadora. Segons la fiscalia, Casanova i la persona que l'acompanyava van efectuar un tret amb una arma que no han pogut localitzar. Tampoc han pogut acreditar que apuntessin a l'altre acusat.

La fiscalia creu que Narciso Rojas, amb ànim de matar Casanova, va disparar com a mínim dues vegades apuntant al ventre del seu adversari. Segons el fiscal, ha quedat demostrat que la voluntat de Rojas quan va disparar era matar i assegura que si no ho va aconseguir va ser per "mala punteria" o perquè va errar els trets perquè el seu contrincant es va moure ràpidament. Els projectils van impactar en dos cotxes que hi havia aparcats al carrer.

L'acusació creu que els dies després del tiroteig, entre el 20 i el 23 de juny, Narciso Rojas va entregar una pistola -no utilitzada en el tiroteig- i també diversos cartutxos com els que sí que s'havien disparat davant el bar a Dionicio Rojas perquè l'ocultés. Segons la fiscalia, el jove va aprofitar que treballava de cambrer al bar 'la Farinera' de Girona i que l'empleada de la neteja estava de vacances per amagar-la a la taquilla de la noia. Quan la treballadora va tornar de vacances va trobar una motxilla amb l'arma i va alertar la policia. Els agents van detenir el cambrer que també ha acabat assegut a la banqueta dels acusats.

Quan la policia va aconseguir detenir Narciso Rojas, van localitzar l'arma que havia utilitzat en un domicili que tenia llogat a Osor. A més, també li va trobar droga en una habitació que tenia llogada a Girona. Per temptativa d'homicidi, tinença il·lícita d'armes i un delicte contra la salut pública, la fiscalia demana que condemnin Narciso Rojas a 13 anys i 3 mesos de presó. La defensa, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, demana 1 any de presó per la possessió d'arma sense llicència però nega la resta d'acusacions.

Per a Milton César Casanova el fiscal demana 2 anys de presó per un delicte d'amenaces que hauria comès quan va posar la navalla al coll de l'altre acusat. El lletrat de la defensa, Joan Pere Zapata, en demana l'absolució i, com a alternativa, un delicte d'amenaces amb eximent de legítima defensa. Per al cambrer de 'la Farinera', la fiscalia demana 3 anys de presó per tinença il·lícita d'armes i encobriment. La defensa, el lletrat Narcís Peya, demana 1 any de presó per la possessió de la pistola. El cas ha quedat vist per a sentència.