Condemnat a 4 anys de presó l'home que tenia explosius a casa seva a Santa Coloma de Farners

El processat deia que feia petards casolans per al seu fill petit però li van esclatar els productes a les mans

La sentència considera que no hi ha cap prova que recolzi aquesta "versió innocent dels fets" que ha donat l'acusat. En el registre de les pàgines d'Internet que va visitar el condemnat no hi ha cap cerca relacionada amb aquests diagrames de colors per als infants que deia que intentava fer. En canvi, sí que hi ha cerques a pàgines web relacionades amb explosius amb títols tan explícits com "com fer pólvora negra", "com fer explosius", "super bomb-bomba gegantina" o "granada de fum".

"No s'ha facilitat la més mínima referència amb l'existència d'aquelles pàgines relatives a la confecció de diagrames lluminosos que diu l'acusat era el seu objectiu, fet que debilita enormement la seva versió", recull la sentència de la qual ha estat ponent la magistrada M. Teresa Iglesias.

Segons el relat de l'home, va veure per Internet aquesta espècie de petard casolà per a nens i el va intentar fer amb tot el que va trobar a casa. La sentència ressalta que aquests "innocents" components que l'acusat tenia casa són, casualment, components típics de pólvores potencialment explosives. De fet, a l'acusat li van esclatar entre les mans mentre els manipulava.

A més, després de l'explosió, els Mossos d'Esquadra van registrar el seu domicili dins una bossa van trobar un despertador, plastilina, brides, mistos i piles. Amb aquest material aparentment innocu per separat, conclou la sentència, es pot fer "un temporitzador, un detonador i que posats en contacte amb la pólvora es podria fer un dispositiu d'iniciació d'un artefacte explosiu.

Per això, la secció quarta de l'Audiència de Girona ha condemnat Carlos Montserrat Moreno a 4 anys de presó per un delicte de tinença il·lícita d'explosius.

L'home també s'enfrontava a un delicte de tinença il·lícita d'armes perquè en el registre de casa seva li van trobar una pistola. La sentència l'ha absolt d'aquest delicte perquè aquesta arma detonadora sí que havia estat manipulada per eliminar l'obstrucció que tenia al canó i aconseguir que disparés però, segons la sentència, "es va comprovar que l'arma no funcionava correctament ja que l'agulla no percutia amb prou força el culot i no pot disparar".

La sentència no és ferma i es pot interposar recurs de cassació davant la Sala Segona del Tribunal Suprem.