'The Brew' desperta el veïnat en l'obertura del Black Music Festival

Els britànics captiven al públic en el seu retorn al festival després del primer concert el 2010

  • La Mirona es va quedar petita per rebre a 'The Brew' © M. Estarriola
    La Mirona es va quedar petita per rebre a 'The Brew' © M. Estarriola
  • Jason Barwick en un moment de la seva actuació d'ahir a la nit a la Mirona © M. Estarriola
    Jason Barwick en un moment de la seva actuació d'ahir a la nit a la Mirona © M. Estarriola
'Soul a Banda' van escalfar el públic present amb una potent posada en escena repassant diversos clàssics del gènere. Durant una hora van aconseguir arrencar els aplaudiments d'una sala plena a vessar que s'havia aplegat per presenciar el retorn de 'The Brew' al Black Music Festival després del seu satisfactori pas el 2010. Jason Barwick va arribar a l'escenari quan passaven pocs minuts de les onze de la nit acompanyat per Tim Smith (baix elèctric) i Kurtis Smith (bateria i percussió).

Quan Barwick s'enfila damunt un escenari tothom ja sap amb què es trobarà: entrega, eufòria, energia i potència. Aquests serien els adjectius que millor defineixen el jove natural de Grimsby (Regne Unit) que va captivar novament durant la presentació del nou llarga durada: Light From Below.  "Estem molt contents de tornar al Black Music Festival, han passat dos anys des de la nostra primera visita i avui hem tornat amb més energia que mai", va explicar Barwick al nombrós públic assistent.

La d'ahir va ser una actuació a l'alçada de la del 2010, fet que molts van poder comprovar en el moment que la banda va decidir recuperar temes de l'àlbum "A Million Dead Stars". No va ser necessari esperar gaire per escoltar-los i ja en el tercer tema es van arrencar amb el single més conegut: "Every Gig has a Neightbour". Durant poc més de dues hores el trio es va entregar per omplir amb un rock al més pur estil de Jimmy Hendrix i Jimmy Page la sala de la Mirona on, en aquesta ocasió, no calia preocupar-se per molestar a cap veí.

El festival segueix avui amb la cercavila-marching band a càrrec dels 'Street Soul Machine' al centre de Girona. Per aquesta nit s'espera l'arribada de 'Trombone Shorty & Orleans Avenue' acompanyats per 'The Basement' com a teloners, novament a la Sala la Mirona de Salt a les deu en punt.