Unió de Pagesos comunica els robatoris als Mossos d'Esquadra per correu electrònic i telèfon mòbil

El sindicat agrari assegura que cada any tenen pèrdues importants per culpa dels lladres, molts reincidents

El coordinador nacional del sindicat agrari ha explicat que aquestes comunicacions que tenen amb els Mossos d'Esquadra no tenen validesa com a denúncia formal però que sí que serveixen per posar els agents sobre avís i que puguin seguir el rastre dels lladres. Segons Joan Caball, els robatoris al món agrari s'han convertit des de fa temps en un problema i cada anys els pagesos tenen pèrdues importants per culpa dels lladres, molts d'ells multireincidents.

Els lladres s'emporten tant maquinària important -com per exemple han robat algun tractor- com gasoil dels motors, també quilos de fruita o fins i tot, i últimament cada vegada més, bestiar ja engreixat i a punt per al sacrifici. Joan Caball ha explicat que a banda d'aquesta alerta ràpida que tenen amb els Mossos d'Esquadra, a vegades els agents també es traslladen a algunes explotacions on hi ha hagut robatoris per fer la denúncia in situ.

Tot i aquesta "bona predisposició" dels Mossos d'Esquadra, Caball ha lamentat que a nivell judicial encara no existeixi el registre de multireincidents per poder treure de circulació els delinqüents que es dediquen a robar una vegada i una altra. El líder del sindicat agrari també ha demanat als Mossos d'Esquadra que intensifiquin els controls als llocs on revenen ferralla per evitar que estiguin fent negoci amb productes robats.

Joan Caball ha detallat que la seguretat al camp i també els danys que provoca la fauna salvatge són dos dels "problemes" que abordaran al llarg d'aquest cap de setmana en el XI Congrés d'Unió de Pagesos que es fa a Girona. Caball, que optarà a la reelecció com a coordinador nacional del sindicat, ha explicat que a banda d'aprovar la gestió que han fet aquests últims anys, també tiraran els nous membres de la comissió permanent però que fins a l'abril no se sabrà quin càrrec ocupa cadascun d'ells.