L'elefanta Dumba dóna el tret de sortida al Festival Internacional de Circ de Figueres

Uns 1.500 nens de l'Alt Empordà assisteixen a l'assaig de l'espectacle inaugural del certamen al Castell de Sant Ferran

L'elefanta Dumba ha fet una actuació brillant pels carrers de Figueres. S'ha passejat amb molta calma i atenta a les instruccions dels seus domadors, sense alterar-se davant la gran expectació que ha generat la seva presència. Just quan passava per davant de la façana del Teatre-Museu Dalí s'ha improvisat un autèntic 'photocall', amb turistes i figuerencs que no han volgut perdre l'oportunitat d'aparèixer fotografiat en companyia d'un elefant.

Més en segon terme han quedat la dotzena d'artistes que formaven part de la comitiva, encapçalada per un cotxe de color blanc amb banderoles que anunciaven el festival i música enllaunada. Aquesta ha esta la fórmula escollida pels organitzadors per donar a conèixer el certamen que comença aquest dijous al vespre amb l'espectacle inaugural, en la seva primera edició. I la fórmula no ha estat casual. Salvador Dalí també va protagonitzar una passejada sonada amb la presència d'un elefant, en Surus, que una companyia de circ li va regalar l'any 1967. El recorregut, però, va ser a la inversa. Del centre de la ciutat fins al Castell de Sant Ferran.

El festival se celebrarà fins al dia 4 de març i acabarà amb el lliuarament de premis, inspirats també en un elefant dalinià, que reconeixerà els millors espectacles en la categoria d'Or, Plata i Bronze. En total es mostraran 22 números mai vistos a Europa procedents de 13 països diferents. També hi ha un programa amb activitats para·leles relacionades amb el món del circ.