Roba un ordinador de l'escola i l'enxampen perquè el porta a reparar a una botiga de la zona

El portàtil té l'anagrama del Departament d'Ensenyament i el lladre va demanar que li arreglessin el Wi-Fi

El robatori del portàtil es va descobrir el 16 de febrer passat. Quan un dels coordinadors del CEIP l'Entorn de Mata va anar fins a l'armari on es guarden i carreguen els portàtils, va veure que en faltava un. El director de l'escola va trucar aleshores als Mossos d'Esquadra i va posar una denúncia per robatori.

A la denúncia, el director va fer constar la data aproximada de la sostracció. Tot i que no ho va saber precisar amb exactitud, comptant les vegades que s'havia obert l'armari o que s'havien necessitat portàtils, el responsable del CEIP va situar el robatori més o menys al dia 9 de febrer.

Amb aquestes dades, els Mossos d'Esquadra van començar a investigar el cas i a pentinar les botigues especialitzades d'informàtica de la zona. La recerca va donar els seus fruits quan, en un establiment de Banyoles, els van confirmar que un jove havia portat un ordinador per arreglar, que tenia una enumeració concreta i l'anagrama del Departament d'Ensenyament.

Gràcies a la informació facilitada pel responsable de la botiga, els agents van poder saber que el robatori s'havia portat a terme feia gairebé un mes. I és que el noi havia portat l'ordinador a arreglar entre els dies 20 i 30 de gener.

El jove va explicar al dependent que el Wi-fi no funcionava, i que volia que li arreglessin. Dies després, el mateix noi va anar a la botiga, va recollir el portàtil i va pagar la reparació.

Amb aquestes dades, els agents han aconseguir enxampar el pispa. El van detenir aquest dimarts al matí a Banyoles. El jove, Mohamadou S., que és veí d'aquesta ciutat, té 18 anys i és de nacionalitat gambiana.

Els agents el van detenir per un delicte de furt i se'l van emportar a comissaria. Poques hores després, els Mossos d'Esquadra van deixar sense efecte la detenció, en espera que el jutge citi el jove a declarar.