Quatre encaputxats assalten un camioner amb 265 quilos de marihuana a l'N-II al Gironès

Tenia un valor de mercat d'1,5 MEUR

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el passat 28 de febrer, un home de 42 anys, de nacionalitat polonesa i sense domicili conegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Els fets van iniciar-se el 27 de febrer quan ens van alertar que un grup de persones estava estaven assaltant enmig de la carretera a un camioner que estava circulant per la carretera N-II, entre Vilademuls i Bàscara. Quatre persones encaputxades el van intimidar amb una arma de foc i el van agredir amb la intenció de sostreure la mercaderia.

Els agents van dirigir-se ràpidament per tal de comprovar els fets, però quan hi van arribar només van trobar el conductor del camió que presentava diverses ferides lleus a la cara i estava lligat amb brides als canells. Tot apunta, que la ràpida presència policial va evitar el robatori de la càrrega i va precipitar la fugida dels lladres.

Immediatament es va obrir una investigació que va permetre esbrinar que el camió havia sortit de Montornès del Vallés i es dirigia fins a Polònia. Els agents van immobilitzar el vehicle i el van traslladar fins una zona segura per tal d’inspeccionar-lo amb els mitjans necessaris.

A l’interior del camió es van localitzar diverses caixes, amagades entre la mercaderia, que contenien 265 quilograms de marihuana, distribuïts en 21 paquets precintats. El valor total de la droga localitzada, una vegada introduïda al mercat il·legal i venuda per dosis en el país de destí, ascendiria a més d’un milió i mig d’euros.

Davant les evidències, els agents van detenir el conductor del camió com a presumpte autor d’un delicte contra al salut pública.

La investigació continua oberta per tal d’identificar els autors de la temptativa de robatori amb violència.

El detingut, sense antecedents, van passar el mateix dia 28 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.