La vicedegana de Turisme de la UdG apareix en un programa de TVE comprant productes de luxe

Maria Rosa Collell compra unes sabates, una bossa i unes ulleres per 1.300, 940 i 400 euros respectivament

(Darrera actualització: 21:15h)

L'emissió del programa de Comando Actualidad (TVE), que portava per títol "Dinero llama dinero", ha molestat a diversos sectors de la universitat i apareix en plenes retallades econòmiques en educació. En ell s'hi pot veure a la vicedegana de la Facultat de Turisme de la UdG, Maria Rosa Collell, entrant en una habitació d'hotel per assistir a un showroom de productes de luxe. Un dels objectes que compra és una bossa de 940 euros, de la qual assegura que "té un preu raonable. Pot semblar car en aquest moment però sé que em durarà anys", diu davant de càmera després d'explicar que ha anat fins allà per "deixar-se aconsellar" per experts.

El reportatge gira entorn de l'empresa propietat d'Alberto Díez, ex-jugador de bàsquet del Joventut de Badalona, i que ara comanda AD Group Exclusive Event Designer. Arran de la polèmica generada s'ha preguntat a Alberto Amador, empleat de Díez a la delegació de Barcelona, sobre les compres que Collell va portar a terme en el transcurs del rodatge.

Amador (que també apareix en les imatges) ha assegurat en declaracions a Ràdio Girona que la docent va aparèixer en qualitat d'actriu i que tot estava preparat. Segons apunta, Collell va ser professora seva temps enrere i és per això que els uneix una forta amistat, fet que ell va aprofitar per demanar-li que aparegués al programa com a clienta. "Ens era impossible mostrar el nostre dia a dia perquè no coincidia amb cap esdeveniment programat amb el rodatge. És per això que en alguns casos vam ficcionar algunes situacions i una d'elles és la venda privada amb la Maria Rosa a l'hotel Mandarin Oriental de Barcelona", ha explicat.

Amb tot, Amador s'ha posat en contacte posteriorment amb AraGirona.cat per desmarcar-se de les seves anteriors declaracions a Ràdio Girona i desmentir-ho: "davant la pressió de la informació publicada i les manifestacions d'estudiants d'aquest matí, s'ha mal interpretat la meva defensa de (Rosa Maria) Collell. He de dir que la vicedegana no va exercir d'actriu en cap moment ni tampoc es va ficcionar la compra. Efectivament la compra es va portar a terme però la gravació va ser prèvia a la mateixa per temes d'agenda televisiva. Així mateix, l'import total dels productes que es publica és completament erroni. Reconec que per les meves declaracions d'aquest matí a la ràdio se'm pot mal interpretar", ha explicat Amador.

La vicedegana suposadament va comprar productes per un import total de 2.640 euros.


Vídeo: TVE