Els premis literaris Recvll es disputaran entre 99 obres de 86 autors diferents

La narrativa compta amb 40 treballs inscrits i poesia amb 30

La 56a edició dels premis literaris Recvll ha comptat amb una participació de 99 obres de 86 autors diferents. Els premis que s'atorgaran aquest diumenge a Blanes (Selva) han comptat amb l'escriptora gironina Maria Mercè Roca com a presidenta del jurat. Roca ha destacat la importància d'aquests guardons, sobretot perquè "ajuden a les persones que comencen comença a escriure".
La categoria en què s'hi han presentat més obres és la de narrativa amb un total de 40 obres, seguida de la de poesia amb 30 treballs. Aquest diumenge 8 de març es farà l'entrega de premis en un acte al Teatre de Blanes amb la presència del president Quim Torra. Durant l'acte, també es commemorarà el centenari del primer número de la revista que porta el mateix nom.
 
L'entrega dels guardons literaris serà el primer acte previst per al centenari de la revista Recvll. De cara al 20 de juny, data en què va sortir el primer número, s'inaugurarà una exposició a la Casa Saladrigas. A més, el setembre sortirà un llibre que repassarà la trajectòria de la revista i al desembre es tancaran els actes commemoratius amb un concert.
 
Pel que fa a la procedència dels escriptors que aquest any s'han presentat als premis Recvll, la majoria son de les comarques de Barcelona (47), seguit dels autors de les comarques gironines (14). A més, enguany hi ha quatre persones del País Valencià i tres més de les Illes Balears.

El premi a la millor narració compta amb una dotació de 2.500 euros, mentre que el de poesia és de 1.500. Pel que fa al premi de periodisme hi ha una recompensa de 800 euros (s'hi han presentat cinc obres), el de teatre de 2.000 (compta amb tretze treballs presentats) i el de retrat literari de 800 (amb onze candidats a guanyar-lo).

La presidenta del jurat també ha recordat que més enllà de la dotació econòmica, els premis també asseguren als autors que la seva obra es publicarà. Per a Maria Mercè Roca això és un avantatge que "evita un pelegrinatge" dels autors per les diferents editorials amb l'objectiu que publiquin el seu llibre.