Salt aprova el pressupost per al 2012 amb el suport dels 2 regidors del grup mixt i el del PP

Els números i la seu regional dels Mossos tornen a encendre els ànims entre Torramadé i Pineda

Dotze vots a favor -CiU, els regidors del grup mixt i PP-, tres abstencions -Independents per Salt (IpS) i PxC- i sis vots en contra -els dels regidors del PSC- ha estat la votació que ha donat el vistiplau al pressupost que l'equip de govern de Salt ha portat a aprovació del ple d'aquest dilluns. Un pressupost que, segons l'alcalde, no és el que voldrien fer però és el que estan obligats a fer tenint en compte els ingressos reals i les despeses que té el consistori.

Tant els regidors del grup mixt com el regidor popular han explicitat el seu suport a l'equip de govern perquè consideren que ha hagut de fer "un gran esforç" per ser "restrictius i austers" i ajustar els pressupostos a la realitat econòmica de les arques municipals. "Segur que han hagut de fer molts quaderns Rubio de restes", ha afirmat un dels regidors no adscrits, Carles Bonet. Jaume Torramadé ha agraït el suport i ha reiterat que com a alcalde voldria poder fer grans inversions per al poble perquè que "els números són els que són" i ara per ara no hi ha marge per a més.

La líder socialista i exalcaldessa de Salt durant el darrer mandat, Iolanda Pineda, ha posat en dubte aquesta afirmació de Torramadé i ha assegurat que no ha de ser incompatible l'austeritat amb l'ambició. Pineda també ha qüestionat que CiU governi en minoria a l'ajuntament de Salt i ha afirmat que l'equip de govern té un "xollo" amb els dos regidors del grup mixt perquè "ho voten tot a favor, no sabem ben bé a canvi de què", ha afirmat.

L'alcalde ha fet rectificar Pineda perquè ha qualificat Bonet i l'altra regidora, Juana Martínez, de trànsfugues. "No tinc més remei que cridar-la a l'ordre, sap que no són trànsfugues perquè per ser-ho haurien d'haver anat a un altre partit i no ho ha fet", ha asseverat Torramadé. El PSC també ha posat en dubte que els números que CiU ha posat obre la taula siguin "reals" i han qüestionat algunes de les decisions que CiU ha pres, com ara reduir dràsticament el pressupost de la gestora urbanística.

A més, el grup socialista també ha criticat la manca de diàleg que, al seu entendre, CiU ha tingut cap a ells. Aquesta afirmació també ha provocat discussions però, en aquesta ocasió, amb el regidor d'Hisenda Albert Casellas que ha assegurat estar a disposició de tots els grups per explicar els números i arribar a acords. IpS i PxC s'han abstingut en la votació.

La seu regional dels Mossos, un "mal negoci"

El grup del PSC ha portat a aprovació del ple d'aquest dilluns una moció per instar el Govern a complir amb el conveni signat el febrer del 2010 que comprometia la Generalitat a construir la seu regional dels Mossos d'Esquadra a Salt, a una parcel·la de 4.600 metres quadrats que el consistori va cedir.

Aquesta moció també ha provocat enfrontaments perquè l'alcalde ha assegurat que la permuta de terrenys que l'antic equip de govern va fer per poder cedir aquest espai al Departament d'Interior va ser "un mal negoci". Pineda, al seu torn, ha criticat que l'actual equip de govern no doni importància a l'acord i que li sigui "igual" que la seu regional s'acabi situant "a només 100 metres de distància" però en el terme municipal de Girona.

La moció no ha prosperat i només hi ha votat a favor el PSC. La resta de grups -CiU, IpS, PxC i grup mixt- hi han votat en contra i només el regidor del PP s'ha abstingut.